maanantai 18. heinäkuuta 2016

Laivalla extra ohjelmaa lapsille kesälläYhdessä vaiheesa kävimme mieheni kanssa todella usein ruotsinlaivoilla. Taisimme käydä vähän liikaa, sillä kyllästyimme jo niihin. Asumme Turussa, joten täältä on helppo lähteä vaikka pienellä päähän pistolla illaksi (tai aamuksi) herkuttelemaan ja bilettämään laivalle. Lapsen myötä on saanut taas hieman laivainnostusta takaisin. Risteilyt ovat aivan eri maailmansa nykyään lapsen kanssa. Nyt pääsen nauttimaan niistä lapsille tarkoitetuista ohjelmanumeroista (joita ennen tuskin edes tajusin olevan olemassa) ja leikkipaikoista.

Tämäkin reissu on jo oikeasti tehty alkukesästä, mutta en kesän aikana ole ehtinyt/jaksanut kirjoittaa kaikista jutuista blogiin, sillä juttuja riittäisi kyllä vaikka kuinka. Tai monet jutut ovat vielä raakaversiona. Tällä kertaa päätimme lähteä laivalle, sillä mökin suunnalle oli luvattu sadetta koko viikonlopuksi. Vaihdoimme suunnitelmat mökkiviikonlopusta laivareissuun. Tällä kertaa päätimme nauttia kunnolla ja ostimme A Premium - hytin. Olimme päätökseen oikein tyytyväisiä, sillä taapero rakasti katsella hytin ikkunasta maisemia. Risteilyllä oli myös kivat ilmat, joten muutos suunnitelmiin kannatti siltäkin osin.

Matka alkoi näppärästi sillä satamaterminaalissa huomasin, että lapsiperheille on reunimmaisena oma check-in tiski. Saimme sieltä tietysti hyttikortit ja ohjelmalistan. Lisäksi taapero sai kivan pienen Muumi-kirjan (jota alkoi heti puremaan). Veimme tavarat ja lastenrattaat hyttiin ja ihastelimme maisemia ikkunasta ja sitten lähdimme vielä hieman katselemaan lastenohjelmaa (meillä ei mennä kovin aikaisin nukkumaan).
Siljalla lapsia viihdyttää Muumit ja Harri Hylje. He tanssittivat ja pitivät pientä kivaa ohjelmaa lapsille. Staffan vielä arastelee tuollaisia ohjelmia ja istuu visusti äidin sylissä ja pitää paidastani kiinni. Ohjelmanumerot kuitenkin kiinnostavat häntä ja katselee niitä mielellään vaikkei uskallakaan itse osallistua. Lapsille oli ohjelmassa myös kasvomaalausta ja bingoa (ilmaisia), jotka me tällä kertaa jätimme väliin. Lapset saivat askarrella intiaanipäähineet. Staffan hieman piirsi ja lätkittiin siihen tarroja. Päähine ei kyllä kauaa päässä pysynyt vaikka onkin pieni hattumies. 

Kannella seitsemän sijaitsee lasten leikkipaikka Silja Land. Laitan siitä erikseen kuvia toiseen postaukseen. Laivalta löytyy myös kesän ajaksi hieman isommille lapsille vielä ekstaleikkipaikka Summer Center. Mekin kävimme sen katsastamassa vaikka onkin tarkoitettu yli kolme-vuotiaille. Summer Center on tehty konferenssitiloihin. Sieltä löytyy mm. pieni pallomeri, liukumäki ja isoja palikoita, pomppulinna, leikkihevosia ja auto. Meidän taaperon suosikki oli ehdottomasti auto ja se toimi nappia painamalla (ei siis tarvittu niitä kolikoita tällä kertaa). Täällä ei mitään ruuhkaa ollut ja ihmettellinkin, että olivatko kaikki hoksanneet tuota paikkaa ollenkaan (laivalla oli kyllä lapsiperheitä jonkin verran). Isommille lapsille oli myös erillisissä huonessa jotain pelejä ja jonkinlaisen VIP-passin keräily mahdollisuus. Myös laivasuunnistusta voi tehdä oman aikataulun mukaan vaikka koko perhe. Ihanaa, kun laivoilla otetaan lapset näin hyvin huomioon! Meidän koko perheellä oli oikein kivaa.

Käyttekö te paljon lasten kanssa risteilyillä? Mitkä ovat teidän lemppareita?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!