maanantai 11. heinäkuuta 2016

Linnanmäellä taaperon kanssa -ilmaislaitteet testissä


Meidän perhe reissasi kesän alussa Helsinkiin ja yhtenä matkakohteena oli Linnanmäki. Meillä oli tiedossa, että pienille on jotain ilmaisia laitteita Linnanmäellä, mutta odotukset eivät olleet kovin suuret. Kävimme testaamassa kaikki ilmaislaitteet joihin taaperomme pääsi. Linnanmäelle on nykyään ilmainen sisäänpääsy. Saimme heti portin sisäpuolelta pienen kartan, johon oli ympyröity kaikki ilmaislaitteet. Näppärää! Kaikenkaikkiaan ilmaislaitteita on kymmenen, mutta osaan tulee olla yli 100cm pitkä.

Pituuden lisäksi rajoittaa myös se, että poika on vielä sen verran pieni (1v.7kk), että ei voi yksin mennä mihinkään laitteeseen (kun ei osaa /uskalla olla ilman vanhempia). Sen vuoksi häneltä jäi välistä pienoiskaruselli ja muksupuksu, joihin aikuinen ei pääse mukaan. Näihin hänellä olisi kyllä ollut tarvitta pituus, sillä niihin saa mennä alle 100cm lapset.

Osaan ilmaislaitteista täytyy olla 100cm pitkä, joten meillä jäi tuleviin kesiin sitten vielä muutama laite testattavaksi (KuuputinPilottiMerirosvolaiva ja Miniautot). Testattavaksi jäi siis neljä ilmaista laitetta, mutta ne riittivät taaperolle vallan hyvin. Kahteen niistä koko perheemme pääsi yhdessä: KotKottiin ja Panoraamaan. Panoraama oli kiva, sillä se meni korkealle ylös ja pyöri hitaasti ympäri. Sieltä näkyi hyvin koko Linnanmäki, mutta myös maisemia paljon kauemmas joka puolelle Helsinkiä.

Maisemaa Panoraamasta.
Maisemia KotKotista.
KotKot on junatyylinen vaunu. Hieman isommat voivat etsiä reitin varrelta huivipäisiä tipuja.
Isäntä oli pojan kaverina muissa laitteissa äidin ihastellessa ja kuvatessa. Vankkuripyörä oli taaperosta kiva. Vaunuun saa mennä vain yksi aikuinen, mutta lapsia mahtuu enemmän kuin yksi. Neljäs ilmaislaite, johon taapero pääsi oli Rumpukaruselli.

Saatiin noin kolmisen tuntia kulumaan nopeasti testatessamme ilmaislaitteet ja kiertäessämme aluetta. Taapero ehti käydä jokaisessa kerran. Niihin ei onneksi ollut mitään isoa jonoa ja pääsimme laitteisiin melkein samantien.

Matkaa Linnanmäelle suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että maksuttomat laitteet sulkevat jo kaksi tuntia ennen huvipuiston sulkemista. Viiden tunnin aukiolopäivinä ne ovat auki koko aukioloajan ja sunnuntaisin klo 20.00 asti. Panoraama on ainoa ilmaislaite, joka on auki koko aukioloajan.

Kurkkaa täältä vielä saapumisohjeet Linnanmäelle.

Vankkuripyörä on kuin pieni maailmanpyörä.

Äiti sai hymyjä ja vilkutuksia.
Välillä piti käydä vaihtamassa taaperon vaippaa. Löysimme lastenhoitohuoneen, joka olikin aika viihtyisän oloinen. Siellä oli useita vaipanvaihtopisteitä ja verhollinen imetysnurkkaus. Myös mikro löytyi lastenruokien lämmittämiseen.


Linnanmäellä on paljon kivannäköisiä kahviloita ja ruokapaikkoja. Myös omat eväät voi ottaa mukaan, sillä alueella on myös kivoja levähdyspaikkoja. Me tosin ei tehty kumpaakaan vaan söimme kaupungilla ennen ja jälkeen Lintsin reissumme.

Linnanmäeltä löytyy myös ilmaisia leikkipaikkoja: Angry Birds -leikkialue, Rollen tupa ja Matka maan ytimeen -leikkialue. Pienelle taaperolle parhaiten noista soveltui Rollen tupa, jossa oli piirustusta, soittimia, leikkivälineitä ja muuta pientä tekemistä.
Shop Caramellissa Linnamäki muistotavaroiden ja karkkien hinnat olivat mielestäni melko korkeat. Hauskana uutena ideana siellä oli hieman isommille lapsille Hattarakoulu. Se näytti niin upealta, että teki mieli itsekin mennä sinne mukaan.

Ilmaisten laitteiden lisäksi Linnanmäki tarjoaa kivaa ohjelmaa läpi koko kesän. Lapsille löytyy paljon kivaa ohjelmaa yleensä lauantaisin. Listan esiintyjistä näet täältä. Myös nuo esitykset ovat täysin ilmaisia. Keskiviikkoisin on laulua, torstaisin tanssit ja lisäksi ohjelmistosta löytyy erilaisia keikkoja ja sirkustelua.

Taaperon ensimmäisestä Linnanmäki kerrasta jäi oikein hyvät fiilikset. Kaikilla oli hauskaa ja hieman jännääkin. Ehdottomasti suosittelen käymistä pienienkin taaperoiden kanssa. Ja hei - meillä ei kulunut latin latia Lintsillä. Se nyt ei ollut meidän perin pohjainen tarkoituksemme, mutta tajusin sen sieltä lähdettyämme. Aina ei siis tarvitse maksaa itseään kipeäksi hauskan pidosta. Vähän kalliimmaksi tuo toki tulee, kun poika tuosta kasvaa. Lintsin ilmaislaitteet kuitenkin varmasti kelpaavat taaperolle vielä vähän aikaa.


2 kommenttia:

  1. Luin joltakin muultakin näistä ilmaislaitteista, näppärä keksintö! Ei varmaan vielä tänä kesänä lähdetä, mutta ensi kesälle voisi jo yrittää järkätä reissu Lintsille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä upeaa, kun löytyy ilmaisia laitteita ja vielä pääsee ilmaiseksi sisällekin! <3

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!