maanantai 8. toukokuuta 2017

Taaperon kanssa tivolissa


Varma kevään merkki Turussa on kun Tivoli saapuu kaupunkiin. Tivoli Sariola on perinteisesti keväällä useamman päivän ajan Kupittaan kentällä. Monelle se on vapputapahtuma, mutta me ei niin välitetä kauheasta väen paljoudesta. Me suuntasimmekin tivoliin vasta Vapun jälkeen tiistaina.

Ostettiin saman tien sarjalippu niin säästää hieman lipuissa. Ja tarkoituksemme oli, että tullaan vielä joku toinen päivä loppu viikosta uudelleen niin loput liput voi käyttää silloin. Itse tivoli alueellehan on ihan vapaa pääsy.


Turun tivolista ainakin löytyi paljon kivoja laitteita myös ihan taaperolle. Meidän 2,5v. oli ihan innoissaan ja juoksi laitteesta laitteeseen. Ensimmäisenä päivänä hän kävi kolmessa laitteessa. Sitten perjantaina vielä viisi kierrosta. Isäntä käytti siis kaksi kymmenen sarjan lipusta. Mua nuo huvipuistolaitteet ei niin houkuttele joten mieluummin katsoin kun taaperolla on hauskaa.

Isäntä kävi parissa hurjapäisessä laitteessa. Me katseltiin sillä aikaa meininkiä. Tosin taaperokin olisi halunnut noihin hurjempiin laitteisiin. No ihan vain pituutensa puolesta ei vielä niihin pääsisi. Ja niissä tuskin viihtyisikään.

Pojan lemppareita oli laitteet joissa oli jokin auto, mieluiten piipaa-auto. Pienimpien laitteisiin saa osaan aikuinenkin mennä (ilmaiseksi) mukaan. Ne on merkitty erikseen. Myös junarata kiinnostaa, joten kumpanakin päivänä piti käydä ajamassa junaa. Myös karuselli testattiin.

Lasten laitteissa oli kivasti vaihtelevuutta ja niistä löytyi vähän hitaampaa ja sitten vähän nopeampaa menoa. Mä luulen, että meidän taapero tykkäsi tuosta yhdestä laitteesta, jossa autot menivät vähän kovempaa. Ainakin siellä hymy oli suurin. Ei ainakaa pelännyt missään mitä vähän ennakolta itse pelkäsin.


Pari kertaa päivässä näytti olevan myös ilmaista ohjelmaa. Me nähtiin kumpanakin päivänä trapetsinäytös, jossa mies kävelee ilman turvalaitteita köyttä pitkin maailmanpyörän keskipisteeseen. Aikamoinen tasapaino saa olla.

Tarjolla olisi ollut myös nukketeatteria, mutta aika kului muutenkin niin nopeasti niin se jäi näkemättä. Ehkä sitten ensi vuonna.


Viime vuonna kirjoittelinkin meidän tivolikäynnistä äitienpäivänä (juttu täällä). Silloin mäkin menin yhteen laitteeseen, kun äidit pääsi ilmaiseksi maailmanpyörään.

Seuraavan kerran taidammekin sitten olla syksyisissä tunnelmissa tivolissa. Meillä on ollut tapana käydä syksyllä Tammisaaren ja Salon markkinoilla, jotka ovat viikon välein. Voit lukea meidän Tammisaaren markkinoista täältä.

Käyttekö te tivoleissa?


2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo Tivoli Sariola tulee usein kerran kesässä käytyä testaamassa, minä en itse enää juurikaan kestä noita laitteita mutta teini iässä olevat lapset kyllä jaksaa pyöriä noissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teini-iässä itsekin noista kovin tykkäsin :D Nyt mieluummin vain katson muiden menoa. Alkaakohan se vanhuus mulla painaa :D

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!