tiistai 2. toukokuuta 2017

Meidän vappuVappuviikonloppu on takana päin ja sitä voi jälleen kerran muistella hymyssä suin. Meillä vappua vietettiin mun parin siskon ja heidän perheidensä kanssa.

Mä ja taapero otettiin jo perjantaina varaslähtö vappuun. Turussa vietettiin Vauvaviikkoa ja se päättyi Seikkailupuistossa olevaan vappudiscoon. Se on tarkoitettu alle kolme vuotiaille vanhempineen. Me tehtiin mammatreffit kaverin kanssa ja kävimme ensin vähän kaupungilla lounaalla. Sitten discoiltiin. Vaikka meidän hieman ujo poju olikin pääosin vain mun sylissä. Lopussa vähän intoutui ilmapalloja heittelemään.


Lähdettiin kaupan kautta kotiin perjantain viettoon. Taapero sai valita kaupassa vappuilmapallonsa ja arvatenkin halusi Ryhmä Hau -ilmapallon. Se on Instagramin mukaan näyttänyt olevan tosi suosittu.

Perjantai-iltana herkuteltiin perheen kanssa ja otettiin vain rennosti. Lauantaina käytiin vielä yhdessä kaupoilla ja valmistauduttiin vappuvieraisiin. Käytiin myös herkuttelemassa kahvilla ja syötiin MBakeryn herkkuleivoksia.


Tänä vuonna säästettiin aikaa ja vaivaa, ostettiin vapputarjoilut. Simaa löytyy nykyään tosi hyvää itsetehtyä eri valmistajilta. Ja hyviä munkkejakin löytyy. Lisäksi meillä oli wienereitä, berliininmunkkeja (tai miksi ketäkin niitä sitten kutsuukaan), tippaleipiä ja namskia.

Illalla syötiin pihvejä ja muuta ruokaisempaa. Siskon mies oli valmistanut herkullisen kääretortun ja sitä otettiin vielä kaffen kanssa. Muiden herkkujen ohessa.

Sitä ennen oltiin kuitenkin Turun keskustassa kävelemässä ja katselemassa meininkiä. Käveltiin Aurajokirantaa pitkin ja katseltiin vapputoria. Ilmakin oli kaunis ja aurinko paistoi. Lauantaina tosin vielä oli valkea maa, kun tuli räntää.
Kaupungilla oli muutama muukin. Kävimme yksillä Panimoravintola Koulun takapihalla. Siellä on kiva, kun on lapsillekin vähän puuhaa. Aurinkoisesta säästä huolimatta ilma oli vielä melko viileä. Suuntasimme takaisin bussille ja kotiin päin vieraidemme kanssa.


Vappupäivä olikin todella aurinkoinen. Lähdimme aamupalan jälkeen kohti keskustaa. Yliopistonmäellä oli perinteinen Vappusumppu, joka on vapputapahtuma lapsiperheille. Treffasimme siellä isosiskoni perheineen.

Sitten suuntasimme yhdessä Kupittaan puistoon picnicille. Aurinko lämmitti jo sen verran, että takki oli otettava pois. Menimme yhden leikkipaikan reunalle picnicille. Helpporatkaisu niin lapset saavat rauhassa leikkiä (ja aikuiset rauhassa istuskella picnicillä).


Kesä tekee jo kovin tuloaan. Auringonsäteet tulvivat iltaisin olohuoneeseemme. Kummasti se aurinko saa jaksamaan paremmin.

Toivottavasti kaikilla oli kiva vappu. Nyt toivotan kaikille lukijoille oikein ihanaa toukokuuta!4 kommenttia:

 1. Ihania vappukuvia! Onneksi tosiaan saatiin kaunis keli myös tänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oli kyllä niin kiva, että tuli kaunis vappu. Ei kyllä olisi vielä aaton aattona uskonut.

   Poista
 2. Ihania kuvia teidän vapusta!
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ja mukavaa keskiviikkoa myös sinulle (vaikkakin nyt jo seuraavassa keskiviikossa ollaan, kun ehdin tässä vastailla).

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!