lauantai 6. toukokuuta 2017

Perhe matkustaa Baltiassa: RaplaMeidän perheen Baltian autoreissu jatkui Tallinnasta 50km etelään Raplaan. Rapla on maakunnan nimi, mutta myös tämän pienen (epäitsenäisen) kaupungin nimi jossa pysähdyimme yhdeksi yöksi.

Rapla on pieni, rauhallinen kaupunki, jossa on vähän yli 5000 asukasta. Meillä on ihania ystäviä Raplassa ja kävimme heitä tervehtimässä. Saimme myös yöpyä heidän luonaan.

Yllä olevassa kuvassa näkyy hieman upeaa kivisiltaa. Kävimme pienellä kärrylenkillä lasten kanssa. Raplan halki kulkee pieni joki, jonka ympärillä on kauniita paikkoja. Kesällä Rapla on ihanan vihreä paikka. Siellä kannattaa mennä pienelle kävelylle joen vartta pitkin.


Raplassa on kaunis kaksitorninen kivikirkko, Maarja-Magdaleenan kirkko. Kävimme sitä vähän ihailemassa. Joen rannalla lapsen katselivat kesyjä ankkoja poikasineen, jotka juoksivat meidät nähtyämme vedestä luoksemme.

Pienellä aidatulla torilla oli myynnissä kaikenlaista juuresta ja vaatetta. Viime käynnillämme Raplassa torilla oli kuitenkin alkamassa suuremmat uudistustyöt tulevan juhlavuoden (Viro 100 vuotta) kunniaksi.

Isäntäperhe tarjosi meille kaikenlaisia herkkuja ja janojuomia.Kaupungin läpi menee tie, jonka varrella on suurin osa kaupoista. Sieltä löytyy myös ihana pieni karkkikauppa Magus Elu. Kaupasta löytyy kivasti erilaisia karkkeja ja mukavia tarjouksia.

Melko lähellä karkkikauppaa on myös sekatavarakauppa Realiseerimiskeskus, jossa myydään erilaisia tehtaiden/kauppojen poistotuotteita. Sieltä löytyy mm. leluja, vaatteita ja sisustustavaraa. Tarjonta on tietysti vaihtelevaa miten poistoeriä on tullut. Samainen kauppa löytyy vähän suurempana myös Tallinnan Mustamäestä (Kadaka teen Selver-kaupan vierestä). Ymmärtääkseni näitä kauppoja löytyy myös muualta Virosta.

Seuraavalla reissullamme täytyy kiertää kaupunkia vähän laajemmin. Matkailutoimistosta (Viljandi Maantee 4, Rapla) löytyy varmasti lisää vinkkejä.

Raplasta jatkoimme matkaamme Latvian puolelle Riikaan. Riikasta onkin sitten tulossa vähän kattavampi paketti.

Seuraavassa jaksossa olemme näissä Riikan maisemissa.

Matkallamme pysähdyimme seuraavissa kaupungeissa/kylissä:

Viro: Tallinna-Rapla-Pärnu,
Latvia: Riika-Jurmala-Kuldiga-Liepaja,
Lietttua: Kuurinkynnäs (niemimaa)- Juodkranté-Klaipeda -Kaunas-Trakai-Vilna.
Takaisin menomatkalla pysähdyimme lisäksi Latviassa Siguldassa ja Viron puolella Pärnussa ja Tallinnassa, josta matka jatkui takaisin koti Turkuun Helsingin kautta.

Pysyt paremmin mukana matkassa, kun seuraat blogia facebookissa.

Olisi kiva kuulla myös jos sinulla on kivoja vinkkejä Baltiaan!


6 kommenttia:

 1. Näyttää mukavan viihtyisältä pikkukaupungilta! Haaveilen kesälle päivä-/viikonloppureissua ja tuo voisi olla meidän kohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virossa on kyllä tosi paljon ihania ja tosi kauniita paikkoja. Viro on niin kiva, kun on tässä lähellä ja sinne pääsee helposti.

   Monelle suomalaiselle Pärnu on ainakin tuttu paikka. Jos siellä ei ole käynyt niin suosittelen lämpimästi. Tosi pitkä hiekkaranta ja kivoja ravintoloita.

   Poista
 2. Muistatko mikä oli tuon sekatavarakaupan nimi? :) Ei ole tullut Tallinnassa törmättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Olikin tarkoitus laittaa tuo paikan nimi juttuun, mutten saanut sitä mieleeni. Isännällä oli onneksi kännykän muistissa tuo. Lisäsin sen nyt myös tuohon blogitekstiin :)

   Firman nimi on Realiseerimiskeskus. Tarkkaa osoitetta en tiedä, mutta on ihan Kadakatee -kadulla sijaitsevan Selver-kaupan vieressä. Rakennus ei kovin kummoinen ole.

   On siis vähän keskustan ulkopuolella Mustamäessä.

   Poista
  2. Kiitos! :) Pitää käydä joskus siellä.

   Poista
  3. Oleppa hyvä! Sitten, kun on matkaillut muuten paljon niin on kiva käydä vähän pienemmissäkin paikoissa. Niissä näkee sitä paikallista elämää :)

   Ja meillä tuolla ihania ystäviä! <3

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!