torstai 11. toukokuuta 2017

Perhe matkustaa Baltiassa: Riian puistot


Eilen kirjoittelin Latvian pääkaupungista Riiasta Perhe matkustaa Baltiassa -sarjassa. Siinä oli sen verran paljon kuvia, etten enää viitsinyt juttua kauheasti pidentää. Laitan tässä erikseen kuvia puistosta Riiasta. Siellä on siis keskustassa monta puistoa lähekkäin ja ne ovat tosi kauniita. Niissä on rento meininki ja rauhallista. Keskustan suurimmat puistot ovat Esplanade, Kronvalda, Vermanes ja  Bastejkalns. Ne kaikki ovat melkein vierekkäin. Ne sijaitsevat lähellä Vapauden monumenttia.

Kannattaa varata aikaa ihan vaikka puistossa oleskeluun. Meidän lapsi oli reissumme aikana (joka oli vuonna 2015) noin kahdeksan kuukauden ikäinen. Hän nyt ei kauheasti vielä tekemistä kaivannut, mutta ainakin sai vähän verrytellä nurmikolla. Me vanhemmat taas istuskeltiin puiston penkillä lepuuttamassa jalkoja.


Riikaa voi ihailla myös vesistöstä. Kanaaliajelu on varmaan lapsillekin kiva elämys. Sieltä näkee kauniita maisemia. Kanaalissa voi ajella myös polkuveneellä.


Puistoista löytyy kivaa tekemistä myös lapsiperheille. Niissä on mm. pomppulinnaa, rullaluistelurataa, leikkipuistoja ja tilaa juoksenteluun. Myös jäätelömyyjiä näkyi muutamakin lämpimänä päivänä. Mummot möivät kärrystään jätskiä. Testasin Riga Balsam -jäätelöä, joka osoittautui todella hyväksi. Loppu reissun ajan söinkin sitä aina, kun sellaista vain jostain kaupasta löytyi. Riga Balsamhan on tunnettu perinteinen latvialainen alkoholijuoma. Itse en niin siitä välitä, mutta jäätelöversio oli mahtava.

Lucavsalan saarelta löytyy iso  (riian isoin) leikkipuisto ja siellä on myös uimaranta. Siellä on myös tekemistä vähän isommille lapsille. He voisivat olla kiinnostuneita vesilautailupuisto tai minigolf. 


Riika on rakkauden kaupunki ja tunnetaan pikku-Pariisina. Yksi silta oli täynnä rakkauden lukkoja. Pareilla on tapana käydä lukitsemassa siltaan oma rakkaudenlukkonsa ja avain heitetään veteen virran viemäksi.


Riian lähettyvillä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee upea pieni kaupunki Jurmala. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä on upeat hiekkarannat ja vesihuvipuisto. Seuraavassa Perhe matkustaa Baltiassa -jaksossa ollaan siis Jurmalan maisemissa.

Matkallamme pysähdyimme seuraavissa kaupungeissa/kylissä:

Viro: Tallinna-Rapla-Pärnu,
Latvia: Riika-Jurmala-Kuldiga-Liepaja,
Lietttua: Kuurinkynnäs (niemimaa)- Juodkranté-Klaipeda -Kaunas-Trakai-Vilna.
Takaisin menomatkalla pysähdyimme lisäksi Latviassa Siguldassa ja Viron puolella Pärnussa ja Tallinnassa, josta matka jatkui takaisin koti Turkuun Helsingin kautta.

Pysyt paremmin mukana matkassa, kun seuraat blogia facebookissa.
Olisi kiva kuulla myös jos sinulla on kivoja vinkkejä Baltiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!