maanantai 22. toukokuuta 2017

Skansen eläintarha TukholmassaLupasin eilen laittaa blogiin lisää Skansenin eläintarhasta. Tässä kuvapainoitteisesti Skansenin eläintarhaa. Sieltähän löytyy erilaisia pohjolassa asustavia eläimiä. Helsingin Korkeasaari on kyllä eläintarhana paljon monipuolisempi mitä lajistoon tulee. Skansen on kuitenkin mukavaa vaihtelua ja siellä puitteet ovat niin upeat. Koko Skansenin alue on todella kaunista, joten suosittelen sitä lämpimästä jos et ole vielä ollut. Ja aluehan on ulkoilmamuse eli sieltä löytyy paljon muutakin kuin vain eläimiä.

Skanseniin mennessä kannattaa ottaa lipunmyyntipisteeltä ilmainen kartta mukaan. Alue on sen verran laaja, että kartasta on helpompi katsoa mihin on menossa ja mistä löytyy mitäkin.

Päivittäin on katsottavissa useamman eri eläimen ruokkimista, jolloin hoitaja kertoo samalla lajista. Päivän aikataulut löytyvät ainakin Infon viereiseltä taululta.

Tässä kuvia joistain eläimistä mitä alueelta löytyy. 


Pohjolan villieläinten lisäksi alueella on erilaisia kotieläimiä. Osa niistä löytyy Lill-Skansenista, joka on erityisesti lapsille suunnattu alue. Se sijaitsee suunnilleen Skansenin keskikohdassa.

Lill-Skansenissa kirjoitin eilen, joten en tässä kertaa.
Enemmän juttua Skansenista ja lastenpaikoista löydät eilisestä postauksesta (täältä).


Skansenista löytyy useampin kiva leikkipaikka. Lill-Skansenissa on myös leikkipaikkoja sisätiloissa sekä ulkona.

Skansenissa on myös erilaisia näytöksiä, yhteislaulua kesällä aina tiistai-iltaisin ja paljon nähtävää.Skansen on ulkoilmamuseo, joten siellä on paljon erilaisia rakennuksia tuotuna eripuolilta Ruotsia ja eri ajoilta. Taloja löytyy niin kartanoista, apteekkiin, myllyyn, Noin 150 rakennukseen mahtuu monenlaista upeaa nähtävää. Kaikissa on opas sisällä kertomassa ja he ovat pukeutuneet aikakauden vaatteisiin.

Rakennuksiin kannattaa tutustua heti aamupäivästä/päivällä. Vaikka Skansen on auki iltaan asti niin suurin osa rakennuksista sulkee ovensa iltapäivällä.

Alueen ihanuuden ovat löytäneet myös luonnoneläimet. Useammassa kohtaa oli kanadahanhia pesimässä. Yhdellä parilla näkyi olevan jo ihan pieniä tipujakin.

Saimme myös katsella jännää takaa-ajoa, kun lokki jahtasi oravaa pitkin puutarhaa. Loppu näytti olevan onnellinen oravalle.

Skansenissa on myös vapaana eläimiä kuten riikinkukkoja. Kanoja ja kukkoja voi myös nähdä eri puolilla juoksentelemassa vapaana.


Skanseniin voi mennä picnicille tai nauttia jossain monista ravintoloista tai kahviloista. Niissä on monessa hienot näköalat kaupungille. Myös ihania sisäpihoja löytyy.


Skansenissa on monen vanhan ajan käsityöläisen työpaja, jossa valmistetaan tuotteita perinteisin menetelmin.


Skanseniin pääsee satamasta helposti laivalla tai bussilla. Keskustasta on helppo kulkea raitiovaunulla. Kannattaa muistaa, että Tukholmassa aikuinen ja lapsi voi matkustaa ilmaiseksi bussissa jos lapsi on rattaissa. Raitiovaunuun ei pääse ilmaiseksi rattaillakaan! Raitiovaunuissa on myös aina lipuntarkastaja.


Terminaalista oli helppo suunnata kaupunkilaivan pysäkille, kun seurasi asfalttiin maalattua viivaa.

2 kommenttia:

 1. Ei ole koskaan tultu käytyä tuolla Skansenissa mutta olisi mukava tuolla eläintarhassa joskus päästä käymään.Riikassa kävimme jokunen vuosi sitten eläintarhassa ja oli kiva nähdä eläimiä joita ei Suomen eläintarhoista löydy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kesäaikaan käydä tuolla katselemassa. Siellä on tosi kaunista ja ihania ne erilaiset vanhat talot.

   Me ollaan pari kertaa käyty Riiassa, mutta eläintarhaan ei olla ehditty. Ehkä seuraavalla kerralla ehditään sinnekin :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!