maanantai 22. helmikuuta 2016

Pitsireunainen suklaakakku


Tässä resepti nopeaan suklaakakkuun mikrossa valmistaen. Itsellä meni aikaa alle kymmenen minuuttia tämän tekemiseen. Jos et ole vielä valmistanut mitään mikrossa niin suosittelen kokeilemaan! Mikroa käytetään ihan liikaa vain ruoan lämmittämiseen.

Eilisellä brunssilla ei tosiaankaan jaksettu enää syödä makeaa. Säästettiin makeat ja kahvit hieman illemmaksi. Aina välillä näkee kauniita tomusokerilla koristeltuja kakun päällisiä. itsekin päätin kokeilla ja laitoin valmiin kakun päälle paperisen kakkualustan, jossa on kaunis pitsireuna. En oikein malttanut etsiä parempaa sirotinta (jostain kaappien uumenista), jolla olisin luultavasti saanut paremmin onnistuneen pitsikuvion. Tuosta ei nyt tullut niin kaunis kuten kuvasta näkyy. Se kuitenkin kelpasi ihan hyvin meille kahdelle. Eikä se tietenkään makuun vaikuttanut.

Itse kakku oli ihan kivan makuinen. Tuosta saisi varmaan helposti myös mutakakku version, kun vähentäisi munia ja ainakin paistaisi vähemmän aikaa. Mä luultavasti teen seuraavalla kerralla kaksi näitä ja käytän niitä kakkupohjina. Voisin kuvitella ainakin, että on hyvää, kun väliin laittaa vaikka vadelmahilloa, jotain hyvää kostuketta ja päälle kermavaahtoa.



Suklaakakun resepti:

100g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria 
1,5 dl vehnäjauhoja
(n. 3/4dl hasselpähkinärouhetta)
3/4 dl tummaan kaakaojauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi mikrossa. Lisää sulaan voihin sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten loppuun massaan. Kaada silikonivuokaan tai muuhun mikroon soveltuvaan astiaan. Valmista mikrossa n. 5 min. 700W. Huomioi, että mikrojen tehokkuudessa on paljon vaihtelua. Pitämällä lyhyemmän ajan mikrossa saat mutakakkua. 

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa kakun uunissa 200 asteessa alatasolla n. 15 minuuttia. Pähkinärouheen voi halutessaan jättää pois. 

Itse lisäsin pursottimella kermavaahtoa kakun kylkeen. Kermavaahdon päälle voi halutessaan lisätä kakussakin käytettyä hasselpähkinärouhetta. Tähän sopisi kivasti myös vaniljajäätelö.



6 kommenttia:

  1. PIti tulla kurkkaamaan, kun Facebookista huomasin postauksesi :) Suklaakakut on aina jees :D Täälläkin taaperon kanssa paljon leivotaan, tosin nyt syödään perheen iskän tekemää pullaa parhaillaan ulkoilun jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, pullia! Maistuvat kyllä erityisen hyvin pienen ulkoilun jälkeen. =)

      Poista
  2. ooo kuullostaa herkulliselta <3 Olen todellinen suklaakakkujen ystävä !
    Ja vaikuttaa todella helpolta tehdä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, suklaakakut maistuu (vähän liiankin hyvin)! =)
      Juu, tämä on kyllä todella helppotekoinen.

      Poista
    2. Ihana tuo pitsikoristelu! Mä just tänään tein ekaa kertaa mikrosuklaakakkua pieniin Uunikokin vuokiin Kinuskikissan reseptillä ja en olis ikinä uskonut miten joku noin helppo ja nopee voi olla niin hyvää!

      Poista
    3. Kiitos! Ens kerralla jaksan ehkä ottaa sen paremman siivilän esille (nyt, kun olen juuri saanut keittiön kaapitkin siivottua) niin toivottavasti tulee vielä tarkempi ja nätimpi! =)

      Mikro on kyllä todella näppärä nopeaan ruoanlaittoon ja hyvääkin tulee =)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!