keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Hyvää sushia, makeat sushit - sushikarkit!


Väkertelin viime viikonloppuna makeita susheja irtokarkeista. Ihan hauskaa pientä näpertelyä ja vieraatkin yllättyivät. Tässä on vain luovuus rajana! Toki karkkivalikoimakin vaikuttaa. Itse kiersin ainakin neljä ruokakauppaa ja kaksi karkkikauppaa etsiessäni Snöreneitä. Ne ovat sellaisia narumaisia punaisia karkkeja. On niitä tainnut mustanakin olla. Ei näköjään löydy mistään, mutta ehkäpä ruotsinlaivalta.

Nyt ei ollut aikaa sinne lähteä karkkien perään, joten piti vain keksiä jotain muuta tilalle. Irrotin lakritsimatosta suikaleita ja käytin niitä kalakarkkien solmimiseen. (myöks. kaverini löysi ihan peruskaupasta ja toi minulle tuliaisiksi punaisia Snöreneitä).


Näistähän voi keksiä vaikka minkälaisia susheja, sillä karkkeja on kaupat pullollaan. Leikkelin hieman irtokarkkeja saadakseni sopivia paloja ja muotoja.

Valkoiset vaahtokarkit saivat toimia riisinä. Mikäli haluaa enemmän riisin näköistä massaa niin voin tehdä vaikka riisimuroista ja vaahtokarkeista taikinan.

Lakritsimatto toimi tosiaan nyörinä ja loput siitä kiedoin vaahtokarkin ympärille. Niissä sain kyllä käyttää apuna hammastikkuja, jotta pysyivät rullalla. Piti vain muistaa varoittaa vieraita!


Myöskin hauska ja hieman nopeampi versio on karkkipizza. Niitä myydään myös valmiina versioina.


Makeaa loppuviikkoa kaikille! 


Tervetuloa myös facebook sivuilleni seuraamaan juttujani : Kotona ja kaupungilla -facebookissa!
ja löydät minut myös Instagramista blogin nimellä.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ovat kyllä tosi hauskoja. Idea ei ole omani vaan olen näitä nähnyt netissä ja olen jo kauan halunnut näitä tehdä - nyt sain aikaiseksi! =)

   Poista
 2. miten monta kuvaa voi ottaa samasta asetelmasta :DD Hauska idea, voisin joskus kokeillakkin!

  virvasway.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, innostuin vähän kuvaamisesta - kuten yleensäkin! =D Noita on ihan kiva väkerrellä jos pienestä askartelusta tykkää.

   Poista
 3. Eipä miten hieno idea! Tuon vois toteuttaa johonkin illanistujaisiin, varsinkin kun sanon yöks kaikille raaoille fisuille ja limaisille äyriäisille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, sushit ovat usein sellaisia, että niitä joka rakastetaan tai inhotaan =D Tässä on versio, joka sopii kaikille!

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!