keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Sunnuntain perheretki - tutustumassa vanhan ajan pääsiäiseen!

Olimme sunnuntaina Turun kaupungin omistamassa museo- ja kulttuurivirkistysalue Kuralan Kylämäessä. Paikka on kesäisin avoinna enämmän, mutta on siellä syksystä kevääseen aina ajoittain tapahtumia. Ne ovat yleensä maksuttomia. Olimme tutustumassa vanhan ajan pääsiäisen viettoon. Ensin kävimme katsomassa pieniä myyjäisiä Vanhassa Kanalassa, jossa olisi ollut mm. villasukkia ja pipoja edullisesti niin lapsille kuin aikuisillekin. En kuitenkaan uskaltanut vielä ostaa varastoon ensi talveksi. Lapsilla kun kasvaa tuo jalka joskus niin paljon.

Vanhassa Iso-Kohmon tilan päätalossa oli laitettu pääsiäiskoristeita joka huoneeseen. Tuolloin näytti olevan myös rairuohot, pajunkissat ja muut kukkivat oksat koristeena. Keittiössä sai seurata kananmunien värjäystä vanhalla perinteisellä tavalla eli käyttämällä sipulinkuoria värjäämiseen. Myös mämmiä oli tehty tuokkosiin vetäytymään.Pihapiirissä tutustuimme piharakennuksiin ja poika ihasteli upeaa Taavettia (traktori).


Välillä kävimme leikkimässä erillisessä rakennuksessa, joka toimii leikkipaikkana. Leikkituvassa on ihanasti laitettu vanhan ajan leluja ja esineitä ihan käyttöä varten. Meillä innostuttiin kahvittelusta. Myös täältä löytyi rairuohot ja muita pääsiäiskoristeita.Vähä-Kohmon tilan päätalossa on kouluhuone, jossa saa vapaasti soittaa pianoa (tai mikä tuo nyt viralliselta nimeltään onkaan). Viereisessä huoneessa sai tutustua pääsiäiseen liittyviin esineisiin.Lopuksi oli tarkoitus vielä koristella kananmunankuoria kokeiluverstaalla parin euron hintaan. Jonoa oli kuitenkin sillä hetkellä, joten päätimme lähteä kotiin, sillä pojan päiväuniaika alkoi lähestyä. Matkalla kotiin hän simahtikin autoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!