perjantai 18. maaliskuuta 2016

Tacosalaatti - ne helpommat tacot!


Meidän perheessä tykätään texmex -ruoasta. Tacoja ja tortilloja meillä tehdään melkein viikottain. Pientä vaihtelua saa, kun tarjoaa ruoan hieman eri muodossa. Meillä onkin nyt alettu tekemään tacosalaattia aina välillä. Se ei ole mikään uusi keksintö, mutta sain sitä jokunen aika ystäväni luona ja muistin taas tämän kivan salaatin.

Tämä salaatti on helppo ja nopea tehdä. Se täyttää hyvin ja on melko terveellinenkin, kun valikoi vähärasvaisen jauhelihan ja myös juustovalinnalla pystyy vaikuttamaan. Tacosalaatissa täytteet laitataan salaattikulhoon ja tacosipseja rikotaan sekaan. Meillä on tuossa salaatissa ollut useimmiten salaattia, tomaattia, maissia, jauhelihaa ja välillä kurkkuakin. Sinne voi laittaa mitä tahansa muutoinkin tykkää käyttää tacojen täytteenä. Jos ruoalta on jäänyt salaattia niin sen voi illalla tai seuraavana päivänä muuntaa näppärästi tacosalaatiksi. Salaatinkastikkeena on tietysti tacokastike. Tacosipsit olen ihan käsin murskannut pienemmiksi salaatin päälle. Seassa ne hieman vettyvät ja eivät ole enää niin rapeita. Jokainen voi sitten halutessaan laittaa sipsejä lisää salaattiannokseensa. Juustoraasteen voi myös laittaa erilliseen kulhoon, josta jokainen laittaa itse annoksensa päälle haluamansa määrän juustoa. 


Salaattia on helpompi syödä kuin perinteisiä tacoja ja se soveltuu hyvin vieraillekin tarjoiltavaksi. Tai ainakin mulla tuo tacojen syöminen on joskus vähän sottaista puuhaa! 


2 kommenttia:

  1. Täällä tykätään hulluna juuri tollaisista pöperöistä! Täytyykin kokeilla tällästä salaattia joku päivä :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!