maanantai 20. kesäkuuta 2016

70-luvun juhlatamineet Siskoni ja hänen miehensä ovat kummatkin syntyneet 70-luvulla. Vietimme juuri vähän aikaa sitten heidän 40+40v. juhlia. Juhlien teemana oli 70-luku ja pukeutumistoiveena oli myös sen aikakauden vaatetus. Itse tykkään tällaisista teemajuhlista. Juhlapaikkana oli vanha työväentalo Perniössä Kosken asemalla. Se sopi oikein mainiosti näihin teemabileisiin.Meillä ei ollut valmiina mitään 70-luvun tamineita, joten niitä piti vähän etsiä. Etsinnät jäivät vähän viime tippaan. Aloitin vaatteiden etsinnän vasta muutamaa päivää ennen juhlia ja kiersin muutaman kirpparin Turun keskustassa ja lähialueilla. Jonkin verran löytyi oikean aikakauden vaatteita ja asusteita, mutta kun pitää vielä olla oikean kokoiset vaatteet. Turun keskustassa sijaitsevassa UFF:ssa on alakerta täynnä vintagea. Siellä oli muutama ihan otollinen hame, mutta ne eivät kuitenkaan päätyneet mukaani. Mielestäni UFF:lla on myös aika kovat hinnat.

Taaperolla oli vanhempien mukaan ruskean sävyiset vaatteet. Niitä ei tarvinnut lähteä mistään etsimään. Ne löytyivät onneksi taaperon omasta vaatekaapista. Paita ja haalari ovat me&i:n tuotteita. Hattu on meidän taaperon tärkein asuste ja kulkee tuo päässä välillä kotonakin. Se on H&M:n mallistoa.

Isännälle löysin kirpparilta kahdella eurolla kravatin. Tarkoituksena oli, että se on mahdollisimman kamalan näköinen. Melko kamalan löysinkin. Mitään hirveää paitaa en löytänyt. Mieheni puku on kirpputorilta ja maksoi vain viisi euroa. Löysinkin itselleni uuden kirpparin Varissuon Työttömät ry:n -kirpputorin (Hintsankuja 4, Varissuo). Ei mikään upein kirppis, mutta hinnat olivat kohdillaan.


Löysin oman ruskean sävyisen puvun Yliopistonkadun Pelastusarmeijan Kirpputorilta. Samasta paikasta löytyi myös pitkähihainen jakku. Kyseisellä kirpparilla sattui juuri olemaan jokin kampanja ja mm. kyseiset tuotteet sai puoleen hintaan. En muista enää tarkkaan hintoja, mutta loppusumma oli noin kymmenen euroa. Ei paha. Ostin myös Puutarhakadun Pelastusarmeijan Kirpputorilta ruskean hiushuivin eurolla, mutta en kuitenkaan päätynyt laittamaan sitä juhliin. Laukun löysin Turun Punaisen Ristin kirpparilta Kontista (12€). Laukku oli aika hauska ja sitä voin ehkä käyttää toistekin. Korkokengät ovat ihan vain omasta kenkäkokoelmastani, mutta sopivat tyyliltään teemaan.
Hauskat juhlat oli. Suurin osa kuvista on otettu juhlien viime hetkinä, joten malli on vähän räjähtäneen näköinen. Tai ainakaan tukka ja meikit eivät enää ole edustavimmasta päästä.

Ihanaa juhannusviikkoa!1 kommentti:

  1. Onneksi on kirpparit, joilta löytyy edullisesti teemajuhliinkin puettavaa :) Tosin toisilla kirppiksillä tuntuu olevan nykyään ainakin täällä tähtitieteellisiä pyyntihintoja.

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!