torstai 9. kesäkuuta 2016

leikkipaikallinen kahvila Café Köket


Helsingin reissulla kävimme Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa, jota jo kovin täällä blogissa hehkutinkin. Kahvihammasta alkoi kolottamaan ja piti löytää jokin kiva kahvila. Hetken aikaa katselin torikortteleissa ympäriinsä ja päädyin aivan paraatipaikalla olevaan Café Köketiin. Kurkkasin kahvilaan sisälle ennen lopullista päätöstäni ja päätös tuli tehtyä samantien, kun näin portaikon alapuolella sijaitsevan leikkipaikan. Juuri sitä mitä kaipaan kahvilareissultani!
Café Köketissä on otettu upeasti huomioon lapsiperheet. Ensinnäkin siellä on pieni leikkipaikka pienellä majalla ja joitain lelujakin löytyy. Lisäksi oli lasten pöytäryhmä jonka ääressä voi vaikka piirtää. Pehmoisilla patjoilla on mukava vaikka köllötellä tai istuskella mukavan näköisessä nojatuolissa. Tosin meidän taapero on sen verran menevää sorttia, että isäntä sai vahtia poikaa sillä aikaa, kun mä hörpin kahvia. Vielä mahtavampaa olisi jos olisi aidattu leikkipaikka, varsinkin kun ne vesilasipinot on aivan kulman takana. 

Alakerran toisesta päädystä löytyi inwa-wc, jossa on myös hoitopöytä ja tarjolla suomalaisia Muumi-vaippoja. Pikaisella vilkaisulla vaipat näyttivät olevan vain pienille vauvoilla. Yläkerrastakin olisi löytynyt lastenhoitohuone. Lastenrattaat tulee jättää eteiseen varatulle vaunuparkille. Aleksanterinkadun kautta kahvilaan on esteetön pääsy.Café Köketissä on upeat tilat. Kahvila sijaitseekin yhdessä Helsingin vanhimmista rakennuksista, Kiseleffin talossa aivan Senaatintorin kulmassa. Siellä on ennen toiminut mm. Stockmann. Tila on todella avara, katto on korkealla. Tilaa kahvilassa on hyvin ja asiakaspaikkoja paljon. Myös ulkoa löytyy muutama terassipaikka. Kahvilan sisustus on ihanan pirteä, värikäs ja leikkisä. Pöytiä ja tuoleja löytyy erilaisia ja eri värisiä. Meidän käydessä kahvilassa arki iltapäivänä oli siellä vain muutama muu asiakas lisäksemme. Café Köketistä toimii myös toimistohotelli eli voit vuokrata rauhallista työskentelytilaa päiväksi tai vaikka kuukaudeksi. Tiloja löytyy myös kokouksille tai omille juhlille. Kahvilan toimipisteen löytää myös Kauppatorilta.
Turkulaisittain hinnat tuntuivat korkeilta. Kakkupalat (jotka kyllä näyttivät herkullisilta) maksoivat n. 7e. Lämpimänä päivänä päädyin vain Dajm jäätelöön (3,50€) ja cappucinoihin (3,50€/kuppi), kun olin kuitenkin aikaisemmin jo käynyt lounaalla Stocmannin yläkerrassa. Café Köketin siakaspalvelu oli ystävällistä ja auttavaista.

Paikan lapsimyönteisyys on käynyt hyvin myös ilmi heidän järjestämissään brunsseissa. Aikaisemmin oli maanantaisi babybrunssi, mutta se on nykyään arkibrunssi. Nyt voi siis syödä brunssia maanantaista perjantaihin koko kahvilan aukioloaikojen mukaan. Hintaa arkibrunssilla on 15€/hlö ja lapsilta euron per ikävuosi. Vauvalle/taaperolle kuuluu aikuisen kanssa samaan hintaan babypuuro ja sormiruoat (niitä voi kysellä keittiöstä). 

Viikonloppuisin brunssi on klo 10- 15 ja hintaa sillä on 25€/aikuinen (30€ kuohuvalla). Lapsilta maksu on myös viikonloppuisin euron per ikävuosi 15v. asti. Itse en ole tuolla testannut brunssia, mutta mielestäni ruokalistan mukaan viikonlopun brunssi ei kuulostanut kauhean monipuoliselta tai muutoin houkuttelevalta. Arki brunssia voisin kyllä testata joku kerta. Tänne voisin tulla pelkästään miljöön vuoksi uudelleen. Niin ja sen leikkipaikan!


Aleksanterinkatu 28, Kiseleffin talo Senaatin torilla
Torikorttelit, Helsinki

Aukioloajat
ma-pe 8 - 19
la 8 - 19
su 10 - 17

Lisätietoja löydät Café Köketin kotisivuilta.


Vinkatkaa ihmeessä teidän hyväksi kokemat leikkipaikalliset kahvilat tai ruokapaikat paikkakunnillanne tai mihin olette matkustaessanne Suomessa törmänneet. Niihin on aina kiva mennä, kun matkustaa. Yritän täällä vinkkailla enemmänkin (varsinkin Turun) hyvistä paikoista. Parista paikasta olenkin aikaisemmin kertonut teille Rantakertusta ja Jäätelöbaari Harmoniasta. Mulla on myös lähiaikoina tulossa juttua mm. ihanasta Pink Vanilla Dessertistä ja Omena ja Kaneli -kahvilasta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen paikka! En ymmärrä, miten en oo tiennyt tällasesta, vaikka oon asunut vuosia Helsingissä.:D

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!