tiistai 21. kesäkuuta 2016

Taaperon sadepäivä puistossa


Mitä tehdä sadepäivänä taaperon kanssa? Itselleni ei ensimmäisenä tule mieleen lähteä ulos sateeseen. Tai ainakaan ennen lasta ei olisi tullut mieleenikään. Tällä kertaa kuitenkin päätin lähteä taaperon kanssa liikenteeseen vaikka taivas oli ihan harmaa ja oli sadettakin luvattu. Ne estot on usein omassa päässä. Eihän lapsilla ole väliä millainen ilma on. He tykkäävät leikkiä ja olla ulkoa ilmalla kuin ilmalla. Eikä me olla sokerista! Oikeanlaiset vaatteet vain päälle ja menoksi. Mitä sen enempää miettimään. Meidän taaperolla on yllä Luhdan sateen pitävä hupullinen takki, Crocsin kumisaappaat ja sydvesti päässä. Harmaat verkkahousut ovat H&M:ltä ostettu. Mulla oli mukana vielä kurahaalarit mikäli olisi enemmänkin alkanut satamaan. Hiekkalaatikolla nuo housut tulivat kyllä likaisiksi märästä hiekasta, mutta vaihdettiin ne vaipanvaihdon yhteydessä varahousuihin. Hoitolaukussa kulkee aina mukana varavaatteet kaiken varalta.
Meidän reissuun kuului eläimien katsominen Kupittaan Lintulammikolla ja Kupittaan puistossa juoksentelua. Leikittin myös Seikkailupuistossa ja taapero sai eväitä sisätiloissa. Poika oli kärryissä, kun lähdettiin pois päin ja nukahtikin melko nopeasti touhurikkaan puistoreissun jälkeen. Pojan vetäessä sikeitä suuntasin läheiseen suureen ruokakauppaan. Ostoskierroksen ohella pysähdyin kaupan kahvilaan nauttimaan rauhassa kahvia ja kermaviinerin. Se vakituinen.

Missään vaiheessa ei satanut hirveän paljoa. Ei ainakaan niin paljoa, että olisin kaivanut sateenvarjon esille. Tosin suurimmat vesisateet taisivat tulla juuri silloin, kun oltiin sisätiloissa. Nautin myös niistä sadepisaroista lapsen tavoin. Lapset osaavat kyllä ottaa elämästä kaiken irti (jos se heille vain suodaan). Mikä riemu yhdestä vesilätäköstä voikaan syntyä. Taidetaan taas joku päivä mennä sateella ulos.1 kommentti:

  1. Oi suloisuus <3!

    Me tykätään myös usein Navan kanssa ulkoilla sateella.
    Entisen kotimme vieressä oli hyppytorni ja ihana niitty, siellä oli upeat maisemat sateella ja usvalla.

    Ihanaa viikkoa ja juhannusta!

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!