torstai 16. kesäkuuta 2016

Kupittaan Lintulammikko


Jollei nyt jokaisen turkulaisen, niin ainakin hyvin suuren osan ilona on kesäisin Kupittaan Lintulammikko. Se on yksi omista Turku-lemppareistani. Nimensä mukaisesti se sijaitsee Kupittaalla Kupittaan puistossa. Lapset (ja aikuiset) odottavat keväisin innolla milloin linnut ja muut eläimet saapuvat lintulammikolle ihasteltaviksi.

Muistan omasta lapsuudestani, kun pääsimme Turun reissulla leikkimään puistoon ja katsomaan lintuja lintulammikolle. Mikäpä mukavampaa kuin katsoa eläimiä ja tämä lysti on vieläpä ihan ilmaistakin. Kupittaan puistosta löytyy myös paljon muuta puuhaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Puisto on kävelymatkan päässä keskustassa, mutta bussillakin pääsee helposti lähelle. Keskustasta kulkee useampi bussilinja puiston ohi.
Lintulammikko sijaitsee puistossa, joten sinne voi mennä milloin vain katsomaan eläimiä oman aikataulun mukaan. Eläimet tuodaan aina kesäksi paikan päälle. Talvisin paikka on viime vuosina saanut upean jouluvalaistuksen ja osa eläimistä on ollut paikalla vielä tammikuussakin. Kupittaan puistossa saa päivän tai useammankin kulumaan hyvin lasten kanssa. Kupittaan puistosta voi ostaa jätskikojulta jäätelöä lämpimän päivän iloksi tai hakea tuoreet patongit läheisestä Citymarketista pienelle picnicille ja istua katselemaan eläinten menoa. Puistosta löytyy myös Kupittaan Paviljonki, jossa voi käydä syömässä. Lapset voivat leikkiä useammassakin leikkipaikassa, mutta kesän parhain on ihan ilmainen Seikkailupuisto. Seikkailupuistossa on myös ulkokahvila. Myös pikkurahalla löytyy kivaa tekemistä puiston alueelta. Lapset voivat ajella polkuautoilla ja harjoitella Liikennepuistossa liikennesääntöjä. Jos uikkarit ovat mukana niin uimaankin pääsee Kupittaan maauimalaan. Myös pomppulinnaa löytyy.
Lintulammikolta löytyy monenlaisia lintueläimiä. Siellä on tänä vuonna ainakin erilaisia kanoja, sorsia, hanhia, fasaaneja, undulaatteja ja riikinkukkoja. Tänä vuonna erikoisuutena on musta riikinkukko. Lisäksi tarhoilta löytyy kaniini ja vuohia. Vuohien aitauksen luokse on tänä kesänä hoitajat jättäneet oksia, joita saa syöttää vuohille. Muita ruokia eläimille ei saa antaa.

Lintulammikolla on kiva katsella miten puiston ohi kulkemassa olevat erilaiset ihmiset vauvasta vaariin pysähtyy matkan varrellaan ihastelemaan eläimiä ja ne saavat hymyn huulille. Täällä ollaan tänä kesänä jo parisen kertaa käyty ja toivottavasti vielä ehditään monta kertaa.

Löydät Kupittaan Lintulammikon myös facebookista

Eläimistö vaihtelee vuosittain hieman. Tässä kuva viime kesän upeasta valkoisesta riikinkukosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!