keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kun äidin silmä välttää

Taaperot keksivät välillä kaikkea kivaa. Tai no kivaa ja kivaa. Sillä hetkellä ei äidistä useinkaan tunnu yhtään kivalta. Tiedätte varmaan tunteen? Varsinkin sillon, kun sitä itteään on lattialla, matolla, taaperon käsissä ja vähän joka puolella... Kääk! Silloin ei edes bloggaaja-äiti tartu ensimmäisenä kameraan ja ala tallentamaan tätä näytöstä. Ne vähän pienemmät pahat ovatkin sitten se juttu milloin äidit tarttuvat kameraan ja kuvaavat. Sinne lähti kuvat someen kavereiden katseltavaksi :) Sitten vasta sotkujen siivoukseen. Onko teillä ollut jotain hauskoja (näin jälkikäteen ajateltuna) pahantekoja mitä lapsenne ovat tehneet?

9kk vanhana revittiin wii-pelit alas tv-tasolta. Ohjekirjat ovat saaneet uutta muotoa.

 Usein sanotaan, että kun on vähän aikaa hiljaista niin silloin lapset ovat pahanteossa. Silloin pitää kiireen vilkkaa mennä katsomaan mitä tapahtuu. Itse joskus hätkähdyn siihen hiljaisuuteen. Äkkiä katsomaan mitä tapahtuu! No joskus se vaan katsoo niitä lempiohjelmiaan hiljaa siinä tv:n edessä. Usein on kyllä jotain kiellettyä tai muuta pientä pahaa tekemässä. Milloin on taaperon paljas vartalo täynnä tarroja, ruokaa pitkin poikin sohvaa, maidot sotattu johonkin lätäkköön -tai usein juuri siihen vaaleaan sohvaan tai uuteen rahiin. Välillä on löytynyt jostain äidin kauneuspurnukoita ja niistä tietysti revitään pahvikuoret ja sitten yritetään saada kannet ja korkit auki. Mun askartelukaappi on myös jossain vaiheessa ollut taaperon tutkimusseikkailujen ykköskohteena. Toisinaan on taas ollut ruoat pitkin keittiön pöytää ja lattiaa (varsinkin silloin, kun on ne mustikat tarjolla). Puhumattakaan siitä miltä poika näyttää. 

Kerran ihmettelin sitä kamalaa hajua huushollissa. Oli se uuden kynsilakkani sisältö sitten siinä lattialla. Taapero vain harjoitti korkkien auki-kiinni laittamista tyytyväisenä. Se on ollut jo vauvasta asti jokin juttu. Kaikki pitää saada auki ja kiinni. Kuulakärkikynät pitää laittaa atomeiksi. Tai se vaihe on oikeastaan nyt jo vähän ohi. Teki enemmän sitä vähän yli vuoden ikäisenä. Jotain insinöörin vikaa taitaa olla tuossa meidän taaperossa. No pitäähän niitä maailman pieniä ihmeitä tutkia, että oppii. On ne vaan niin ihania (vaikkei ehkä sillä hetkellä)! Nämä jutut kyllä jaksaa naurattaa jälkikäteen.


Muutama päivä sitten syötin poikaa aamulla tv:n edessä (yes, kaameet tavat). Sitten, kun ei enää maistunut niin jäi sohvalle katsomaan Mashaa ja Karhua. Siinä pyykkäilin ja siivoilin sillä aikaa. Olohuoneeseen tullessani oli loput puurot lautaselta laitettu hiekkamuotteihin :D Yritä siinä sitten torua toista, kun naurattaa sikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!