sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Vietä rento päivä Meripuistossa!


Oltiin parisen viikkoa sitten Kotkassa käymässä. Kotkassa on paljon kauniita paikkoja, varsinkin upeita puistoja. Yhtenä iltana olimme upeassa Katariinan Meripuistossa, johon tutustuin ensimmäisen kerran viime syksynä. Se on koko perheelle sopiva ajanviettopaikka. Se ei siis ole pelkästään puisto vaan myös virkistysalue. Ihmiset ovatkin ottaneet sen omakseen tai ainakin aina siellä käydessäni on se ollut aktiivisesti käytössä. Täällä riittää tekemistä kyllä koko perheelle upeissa merellisissä maisemissa.

Vuonna 2012 Euroopan viherrakentajien järjestö ELCA valitsikin Katariinan Meripuiston parhaaksi ympäristörakennuskohteeksi ja vuoden ympäristörakenteeksi Euroopassa. Alue oli vielä 2000-luvun alussa öljysatamana, jota ei ihan heti uskoisi. Alue on hyvin puhdistettu ja maisemoitu. Alueella on mm. upeita kukkaistutuksia, vesijuttuja, nurmia ja aktiviteettialueita. Ymmärtääkseni alueen rakentaminen jatkuu edelleen.
Lapsille löytyy puuhaa ainakin parista kohtaa. Ylempänä puistossa on Muumileikkipuisto. Siitäkös meillä oltiin riemuissaan! Alempana on myös paljon erilaisia kivoja leikkijuttuja kuten maahan upotettu pieni trampoliini. Toki upeat kalliot ja avoimet nurmikkoalueet jo itsessään ovat lapsille mukavia leikkipaikkoja. Suomen majakatkin tulevat tutuiksi (Itäisen Suomenlahden alueelta), sillä niistä on tehty pienoismalleja. Mietiskelylabyrintin käveltyä edestakaisin tulee jo pieni lenkki tehtyä, sillä matkaa kertyy 1050 metriä.


Parkkipaikkojen luona on myös yleisövessat. Auringonottoon ja oleskeluun on hyvin tilaa nurmilla sekä kallioilla ja alue jatkuu upeana tervaleppälehtona. Puisto onkin 20 hehtaarin laajuinen. Myös lentopallokenttä löytyy ja nuoriso näytti viihtyvän skeittirampilla. Useammasta kohtaa löytyy grillauspaikkoja ja ne näyttivätkin olevan melko hyvin käytössä, kun kävimme kurkkaamassa. Omat puut tai grillihiilet tulee ottaa itse mukaan. Picnicpöytiäkin löytyy useita ja suurimpaan niistä mahtuu jopa bussilastillinen. Tuolla olisi upea viettää vaikka jotain juhlia.
2 kommenttia:

  1. Olisi huikeaa päästä käymään muumipuistossa, vitsi meidän pojat tykkäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä todella söpöjä nuo Muumeilla kuvitetut leikkivälineet. Metsikössä oli Mörkökin :) Tuollaisia Muumileikkipaikkoja taitaa jonkin verran olla Suomessa mm. täällä Turussa. Tuolla Katariinan Meripuistossa oli kyllä upea tuo muumitaloliukumäki.

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!