maanantai 27. kesäkuuta 2016

Turun paras leikkipaikka -Seikkailupuisto
Turun paras leikkipaikka on ehdottomasti Kupittaan puiston laidalla sijaitseva Seikkailupuisto. Seikkailupuisto on ilmainen ja sinne pääsee aina vapaasti leikkimään. Puuhaa riittää. Tällä kertaa myös tilaa oli yllin kyllin, sillä sadepäivä verotti kävijöitä. Vaikkei tuolla vielä koskaan ahdastakaan ole ollut. Leikkikavereitakin kuitenkin riitti. Keväällä alueella uusittiin myös leikkilaitteita ja nyt siellä on mm. uusia kivoja liukumäkiä, kiipeilypaikkoja ja meidän taaperon suosikit poliisiauto ja paloauto. Täällä me käydään usein kuluttamassa energiaa ja nauttimassa päivästä. Tällä kertaa nautittiin sadepäivästä.
Me saadaan Seikkailupuistossa kulumaan useampikin tunti. Aina meillä ei ole omia hiekkalelujakaan mukana, sillä hiekkalaatikolta löytyy Seikkiksen omia lainaleluja. Niitä voi lainata puiston keskellä sijaitsevan infokioskin viereissä olevasta laatikosta (suotavaa myös palauttaa sinne takaisin). Aikaa kuluu myös keinuessa ja liukumäissä.

Välillä on hyvä vähän tankata, jotta jaksaa taas hyppiä ja leikkiä. Omia eväitä voi nauttia ulkona istuskellen penkkiryhmissä tai nurmikolla. Myös grillipaikka löytyy. Se on avoinna 8.6.-14.8. joka päivä klo 10 - 17. Huonommalla ilmalla on kiva syödä sisällä Seikkailutalossa sijaitsevassa Oleskelugalleriassa (avoinna kesäisin ma-pe klo 10 - 17). Sadepäivinä me ollaan leikitty siellä jonkin aikaa, sillä muualla olevat leluthan ovat aina lapsille mieluisia. Välillä syödään omat eväät, jotka saa lämmitettyä mikrossa. Myös pari syöttötuolia löytyy. Sitten taas leikkimistä, vaipan vaihto ja takaisin ulos hyppimään. Aina ei tule omia eväitä mukaan, ainakaan itselleni. Silloin voi nauttia Jane Kanin Kahvilan antimista ja juoda kahvia samalla katsellen lapsen puuhia.
Lämpiminä päivinä lapset voivat vilvoitella suihkusienen alla ja kahluualtaassa. Puiston halki kulkee kiva puro, jossa voi myös kastella varpaitaan. Seikkiksessä järjestetään myös ohjattua toimintaa, teatteriesityksiä ja pääsee harjoittamaan kädentaitoja. Osa on maksullista ja osa ilmaista. Lisätietoja löytyy Seikkailupuiston omilta sivuilta.

Seikkiksen vieressä on (maksullinen 2€/10min) pomppulinna ja läheltä löytyy myös pari pienempää leikkipaikkaa. Pomppulinnan vieressä on Pikku-Paavon kontti, josta voi lainta lasten ja nuorten liikuntavälineitä kahdeksi tunniksi. Niitä lainataan henkilökorttia näyttämällä.

Kesäperjantaisin on aamupäivästä ilmainen lasten kirpputori, jossa lapset myyvät lelujaan.

Seikkailupuistossa käydessä kannattaa samalla poiketa samassa Kupittaan puistossa sijaitsevalle Kupittaan Lintulammikolle katselemaan lintuja ja vuohia. Sen vierestä löytyy myös Liikennekaupunki ja vähän matkan päässä sijaitsee myös Kupittaan maauimala, jossa voi aikuisetkin vilvoitella kuumempanana kesäpäivänä.

Taustalla näkyy Suihkusieni.

2 kommenttia:

  1. Kävin tyttöjen kanssa viime viikolla Turussa ja juurikin myös Seikkailupuistossa. Puisto olikin hämmästyksekseni aivan erilainen kuin omassa lapsuudessa, mutta muutokset olivat hyvin positiivisia! :) Tytöt myös tykkäsivät valtavasti ja tekemistä olisi riittänyt vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Rakennuksiin ei ehditty tutustua ollenkaan, joten niitä täytyykin käydä kurkkailemassa seuraavalla kerralla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tuolla lapsena joitakin kertoja käynyt ja on tosiaan muuttunut. Muutoksia ollut ihan viime vuosina. Patsaspuiston tilallekin avattiin juuri uutena vuotena uusi leikkipaikka. :)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!