keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Sapokan VesipuistoNyt tulee näköjään pieni puistopostaussarja. Tajusin juuri, että viime Kotkan reissullamme kävimme parissa päivässä ainakin neljässä puistossa. Kotka onkin kaunista seutua. Onhan se meren ympäröimä ja kaupungissa on paljon vihreitä puistoja. Luulisin, että kuuluisin puistoista on nykyään Sapokan vesipuisto. Se on ollut suuri rahallinen panostus ja upea se onkin. Puisto on Suomen palkituin viheralue. Vesistön ympäri on kiva kävellä ja ihastella suurta määrää erilaisia kasveja. Katse suuntaa upeaan vesiputoukseen. Korkean kallion päällä voi tutustua erilaisiin kivilajeihin. Iltaisin, varsinkin hämärän aikaan, puisto on myös näkemisen arvoinen, sillä osa puista on valaistu. Täällä viihtyy kaikkina vuoden aikoina.


Sapokan vesipuisto on aivan vierasvenesataman vieressä merellisessä poukamassa Kotkansaaressa, joten sinne löytää helposti myös mereltä päin tullessa. Kotkassa on myös Maretarium, joka myöskin sijaitsee aivan vieressä. Sapokan vesipuistossa voit nähdä karppeja uimassa. Kannattaakin yhdistää puistoreissu samaan jos suuntaat Maretariumiin. 
Vierasvenesatamasta kulkee osoittain veden keskellä Juha Vainion Katu merelle päin pienehkölle "saarelle". Sieltä voi ihastella maisemia tai käydä syömässä herkullisia kala-annoksia Kalamajassa. Mikäli omat eväät ovat mukana ne voi nauttia myös tien puolessa välissä olevan nokan päädyssä olevalla pienellä grillipaikalla. Grillatessasi muista ottaa omat puut tai hiilet mukaan. Satamasta lähtee tuurit eli vuoromoottorialukset lähellä olevaan Varissaareen. Hieman kauemmaskin niillä pääsee Lehmäsaareen, Kaunissaareen tai Suomen aluevesirajan tuntumassa olevaan Haapasaareen. Siinä jo monta retkikohdetta. 


Mikään ihan pikkutaaperoiden paikka puisto ei ole vesistöjän vuoksi. Meidän taapero ainakin kovin juoksenteli ja tutki paikkoja. Sain itse olla koko ajan silmä tarkkana ja jalat valmiina menemään, sillä polut kulkevat veden lähellä. Taapero saikin  joutuikin istumaan rattaissa suurimman osan kierroksesta. Eri puolilta puistoa löytyy pronssisia eläinpatsaita, joita voi vaikka lasten kanssa etsiä. Aiemmin kerroinkin teille Kotkan Meripuistosta, josta löytyy enemmän aktiviteetteja kaikenikäisille.
Me tykätään käydä täällä kävelemässä ja ihastelemassa aina kun vain Kotkan reissullamme ehditään. Onneksi meillä asuu sukulaisia vain pienen kävelymatkan päässä tästä puistosta. Oletteko tuolla käyneet? Mitkä ovat teidän lempipuistojanne Suomessa?


2 kommenttia:

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!