sunnuntai 29. tammikuuta 2017

DIY ruusut


Meillä juhlittiin eilen taaperoa ja isäntää. Yhteisenä teemana sai toimia vaaleansininen väri. Pidän itse valkoisesta väristä ja ostin valkoisia ruusuja. Sitten sain idean vähän tuunata niitä teemaan sopiviksi. Nämä sopivat vaikka Frozen teemaan (tuntuu nyt olevan kovin suosittu), pojan kastajaisiin, baby showereihin, Itsenäisyyspäivään taikka juhlistamaan Suomen 100-vuotisjuhlia. Vaihtamalla ruusun (tai minkä kukkasen oletkin valinnut tuunattavaksi) ja kimalteen väriä voit luoda loputtomasti hauskoja teemoja.

Mietin ensin laitanko jotain liimaa tai miten kimalteet saan kiinnittymään. Nopeasti mieleeni juolahti kananmunanvalkuaiset. Helposti ja nopeasti sai siis ruusut tuunattua.

Tarvitset: 

-Kukkasia
-Kimalletta
-Kananmunan valkuaisia
-syvälautanen (2kpl)Tee yksi ruusu kerrallaan valmiiksi. Kastele ruusua kananmunan valkuaiseen. "Dippaa" vain niitä kohtia mihin haluaisit kimalteen tarttuvan. Kymmeneen ruusuun riitti hyvin parin kananmunan valkuainen. Yhdelläkin varmaan olisi pärjännyt. 


Nosta dipattu ruusu toisen lautasen päälle. Ylimääräiset kimalteet tippuvat lautaselle ja ei näin sotke koko pöytää. Ripottele toisella kädelle kimalletta ruusun terälehdille. Ripottelemalla/kaatamalla purkista saat kukkasen, joka on laajemmalti koristeltu glitterillä.

Mikäli haluat vain terälehtien reunat kimalteeseen niin silloin kannattaa ripotella kimalletta kuivalle lautaselle. Sitten kananmunan valkuaiseen dipattua kukkaa dipataan kevyesti kimalteeseen. Lisää välillä kimalletta lautaselle ja toista toiseen kohtaan ruusua, kunnes se on saanut haluamasi väärän kimalletta. Ruusua (terälehtiä) voi ulkopinnalta myös vetää kimallelautasta pitkin ja näin tulee myös kauniit reunat terälehtiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!