sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uutta vuotta juhlistaen

No nyt on uutta vuotta juhlistettu. Me vietettiin sitä rauhallisissa merkeissä kotosalla. Perinteisesti sisaruksiani perheineen tulee kyläilemään. Tällä kertaa juhlittiin vähän pienemmässä piirissä, sillä mukana oli vain yksi pikkusiskoni ja hänen miehensä.

Eilen aamulla kävimme vielä kaupassa ostamassa tarvikkeita uuden vuoden juhliin. Taapero ilahdutti kanssa shoppailijoita tiikeripuvullaan. Välillä piti etsiä häntää pyörähdellen ja pyllistellen. Staffanista on tullut myös hyvä pikkuapuri kauppareissuilla.

Mä ehdin siivota ja laitella tarjoiluja kivasti, kun Staffan oli päiväunilla. Isäntäkin teki osan tarjoiluista mm. surimipintxot. Me haluttiin päästä helpolla ja nauttia uuden vuoden juhlinnasta, joten tarjoilut valikoituivat sen mukaan. 


Staffan vielä nukkui, kun vieraat saapuivat. Rauhassa nostimme uuden vuoden maljat ja aloitimme napostelemaan erilaisia pieniä suupaloja. Me tehtiin itse pari pitsaa ja pintxoja. Pintxot ovat Baskimaassa tarjottavia tapaksia, mutta vähän isompia suupaloja kuin perinteiset oliivit tms. tapakset. Ne ovat tulleet meille tutuksi, kun olimme yhdessä vaihto-opiskelijoina Pohjois-Espanjan upeassa rantakaupunki San Sebastiánissa. Lisäksi meillä oli erilaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, sipsejä+dippiä, popcornia ja erilaisia juustoja lisukkeineen.

Tarkoitus oli vielä tehdä tacosalaatti illemmaksi, mutta naposteltavat olivat sen verran täyttäviä ja riittäviä, että jätimme sen väliin. Juomana meillä oli skumppaa ja punkkua. Taisivat miehet nautiskella myös whiskejä, kun niistä pitävät. 

Saaristolaisleipää ja lohitahnaa.
Kello kulki nopeasti ja päätimme myös skipata perinteisen Kupittaan Seikkailupuiston ilotulituksen klo 18. Eikä kukaan halunnut autoillakaan. Nautimme mukavasti kotosalla ruokia ja juomia. Poika oli innoissaan, kun oli seuraa ja esitteli lelujaan.

Menimme pienelle iltakävelyllä, jotta Staffankin näkisi raketteja. Muutamia näkyi siellä täällä ja läheisellä koululla oli muutama ampuja. Tänä vuonna me ei itse ostettu ollenkaan raketteja. Kun sain pojan nukkumaan niin pelasimme ruoka-aiheista Hellapoliisi-lautapeliä. Meillä on ollut se jo monta vuotta, mutta nyt vasta tuli pelattua. Ihan hauska peli, varsinkin kun me tytöt voitettiin. Välillä kävimme parvekkeella ihastelemassa puolen yön ilotulitusta ja skålattiin uusi vuosi tervetulleeksi. Asutaan 7. kerroksessa, joten sinne näkyy kivasti raketit myös kauempaakin.

Teimme myös perinteiset uudenvuoden tinat. Valoimme ne vasta aamulla, että taaperokin pääsee näkemään ja tekemään omansa. Se oli hänestä jännää sen vähän aikaa. Hetken kummasteltuaan tinaansa hän heitti sen takaisin vesiämpäriin. 


Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!