keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Eka yö erossa lapsesta

Meidän poju on nyt 2v ja 3kk ikäinen ja nyt se tapahtuu. Nimittäin eka yö erossa äidistä. Tai mun näkökulmasta eka yö erossa mun pikku mussukasta. Saa nähdä kummalla on kovempi ikävä!


No ei, mä oikeastaan luulen (tai ainakin kovin toivon), että kaikki sujuu hyvin. Me lähdetään miehen kanssa kahden keskiselle minilomalle Tallinnaan. Poika jää Fammon ja Fafan hoiviin. Uskon, että heillä menee päivät varmasti kivasti leikkien ja hauvan kanssa juosten. Eniten epäilyttää yö. Yleensä jos hän herää yöllä niin kaipaa silloin äitiä. Kotona huutaa minua (jos en ole vieressä) tai sitten ottaa kädestä kiinni puoliunissaan ja varmistaa, että olen siinä vierellä.

On kyllä kiva lähteä reissuun, kun saa  ravintolassa syödä rauhassa ja ilman minkäänlaista hoppua. Sitä mä odotan eniten. Muutoin tykätään kyllä kovin taaperon kanssa matkustamisesta. Me käytiin isännän kanssa kahdestaan Tallinnassa, kun poika oli aika pieni. Oisko ollut vain n.3kk ikäinen. Silloinkin hän oli Fammon kanssa. Me ei kuitenkaan oltu yötä poissa vaan sellaisella päiväreissulla.


Poika on osa-aikaisesti dagiksessa hoidossa, joten hän on kyllä tottunut olemaan muiden kanssa ja ilman vanhempiaan. Muutaman kerran on ollut sukulaisten/isovanhempien luona jokusen tunnin hoidossa. Lähisuku ei asu ihan nurkilla niin tapaamiset jää n.1-4 kertaan kuukaudessa. Yökyläilyt ja eroahdistus äidistä sujuisivat varmasti paremmin jos näkisi useammin ja olisi muutoin ollut paljon hoidettavana.

Palaanpa sitten kertomaan miten yökyläily ja meidän reissu sujui. Nyt täytyy varmaan pakata omat ja taaperon tarvikkeet.

Milloin teillä on lapsi ollut ekaa kertaa yökylässä? Miten sujui? Onko jotain hyviä vinkkejä?

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kahden keskistä aikaa ja reissua teille Tallinnaan <3 Hyvin varmasti ensimmäinen yökyläily menee ja kotiin kun palaatte vastassa on teitä ihana kullannuppunne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Kaikki sujui oikein kivasti :) Matkalla oli mukavaa ja taaperolla oli mennyt kaikki hyvin.

   Poista
 2. Oi, rentouttavaa lomaa teille! Ja toivottavasti yö erossa menee hyvin, molempien kannalta ;) Meillä poika on 1v7kk enkä vielä ole ollut erossa, pitäisi tässä varmaan harjoitella ennen kuin pikkusisarus keväällä syntyy. Mäkin kyllä vähän veikkaan, että voi olla vielä kovempi paikka äidille se erossaolo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Ero meni tosiaan kummankin kannalta oikein kivasti :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!