maanantai 9. tammikuuta 2017

Riikan joulumarkkinat -perhematkalla


Meidän perhe kävi hieman ennen joulua fiilistelemässä joulumarkkinoilla Latvian pääkaupungissa. Me tehtiin vähän sellainen ex tempore -matka. Menimme laivalla Tallinnaan ja meillä oli oma auto mukana. Sieltä ajelimme Via Balticaa pitkin kohti Riikaa.

Tunnelma oli ihana. Suuren kirkon edustalla ja vanhojen talojen ympäröimänä oli joulumarkkinat, joista löytyi söpöjä kojuja. Niistä huokui joulun tunnelma. Kaikkea pientä myytävää oli, niin herkkuja, koruja, käsitöitä kuin leluja. Lämmintä glögiä oli tottakai myös myynnissä. Me käytiin ekana matkailtana paikalla pikaiseen iltakävelyllä juuri ennen markkinoiden sulkemisaikaa. Ehdittiin juuri nauttia lämpimät glögit, joita löytyi muutamana eri makuvaihtoehtona. Taapero nukahtikin sopivasti kärryihin ja sitten mentiin takaisin hotellille taksilla, joka ei paljon maksa.


Joulumarkkinoiden komean ulkonäön kruunasi upea joulukuusi. Sen edessä oli myös joulupukin penkki, jossa häntä sai päivällä käydä tapaamassa ja ottamassa valokuvia. Vieressä oli erilaisia esityksiä ja musiikkia. Vaikkei lunta ollutkaan kuin rippeitä siellä sun täällä niin tunnelma oli silti ihanan jouluinen.


Meidän perhematka sujui oikein hyvin. Joulumarkkinoilla oli myös lapsille ihmeteltävää. Aitauksesta löytyi nelisen pupua ja muutama lammas. Paikalla näytti olevan myös pari ponia pientä ratsastusta varten. Lisäksi oli jonkinlainen nukketalo katseltavana.

Yksi lasten huvipuistolaitekin alueelta löytyi. Tosin vanhan ajan versiona, aivan ihastuttava. Ihana karuselli oli täysin sähkötön ja sitä pyöritettiin ihmisvoimin. Laite oli tehty puusta ja penkit olivat erilaisia puisia eläinhahmoja joiden päällä oli lampaantaljat. Me istuttiin pupun kyytiin. Koska poika on sen verran pieni niin minä pääsin ilmaiseksi mukaan. Tosin hintaakaan tällä lystillä ei ollut kuin euron.


Joulupukki oli juuri tulossa kuusen vieressä sijaitsevasta mökistään ulos. Taapero juoksi joululupukin nähtyään heti tämän luokse. Oli ihana pukki ja otti ilolla vastaan ja poseerasivat kameraan.


Riikan joulumarkkinoilla riitti väkeä, mutta ei kuitenkaan minkäänlaiseksi tungokseksi asti. Tilaa oli hyvin ja sai rauhassa katsella ja kierrellä vaikka joulumarkkinat ei mikään kovin laaja-alue olekaan. Samalla ihasteltiin muutoin vanhaa kaupunkia, käytiin kauppakeskuksissa, putiikeissa ja syötiin hyvin. Hintataso on Suomeen nähden edullinen.

Riikan joulumarkkinat alkavat yleensä joulukuun alussa ja jatkuvat vielä hieman tammikuun puolelle asti.


 Vanhaa kaupunkia kierrellessä osuimme ihan lähellä oleville toisille hieman pienemmille joulumarkkinoille.

Oletteko te käyneet joulumarkkinoilla Riikassa tai jossain muualla? Onko teillä jotain hyviä vinkkejä?

Olen aikaisemmin kirjoittanut Tallinnan joulumarkkinoista.


Seuraa kuulumisia myös Instagramissa @kotonajakaupungilla.

4 kommenttia:

 1. Tutulta näyttää joultori, meillä tosin vähän aikaa jo viime vierailusta. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli kyllä vierailemisen arvoinen paikka ja ei edes kovin kaukana.

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Hei, reissustasi on jo hieman aikaa, mutta kysynpä silti kun ei aiheesta oikein tietoa löydy. Eli taaperon kanssa taksilla matkustaminen Riikassa. Olivatko turvaistuimet millaisia ja oliko helppo saada taksi, jossa sellainen oli? Vai matkustitteko ilman? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Ollaan oltu reissussa omalla autolla niin ei ole kauheasti tarvinnut taksia. Kerran kyllä, kun ei jaksettu enää illalla kävellä vanhasta kaupungista hotellille (hotelli oli silloin vähän sivummalla) ja lapsikin oli aika väsynyt niin päätettiin ottaa taksi takaisin. Taksitolpalle mentiin johonkin vanhan kaupungin laidalle. En kyllä muista miten sinne löydettiin. Siinä oli ainakin silloin valmiina taksi, mutta varmaan riippuu ihan tilanteesta miten paikalla.

   ollaan menty vaan siihen taksiin mikä vapaana. Turvaistuinten saamisesta en valitettavasti osaa sanoa mitään. Mutta käteistä kannattaa aina olla mukana. Meillä ei ainakaan taksikuski huolinut korttia.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!