keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Nopeat tarjoilut yllätysvieraille


Toisaalta olisi hyvä pitää aina pientä jemmaa yllätysvieraiden varalta. Se ei kuitenkaan aina toimi, sillä mulla tulee sitten vain itse naposteltua karkit ja herkut jossain vaiheessa jos sellaisia kotona sattuu olemaan. Toisaalta tässä meidän lähiössä on pieni ruokakauppa, josta löytyy kaikki oleellinen ja se on vielä kaiken lisäksi tosi hyvin auki. Maalla tietysti on vähän hankalampaa, kun kauppoihin on pitkät matkat.

Yksi hyvä vaihtoehto on pitää perustarvikkeita aina kotona (sokeria, jauhoja, kananmunia, maitoa yms.), joista saa jollain hyvällä pikareseptillä loihdittua tarjoilut yllätysvieraille. Mun ei ainakaan tule kotona niin usein leivottua makeita itselleni, joten pelkät raaka-aineet saavat olla rauhassa. Myös se taloussuklaalevy pysyy yllättävän hyvin.


Tässä pari esimerkkiä pikaisista tarjoiluista, kun on tullut yllätysvieraita, itsellä on ollut muita kiireitä tai vaan laiskuus iskenyt ja ei jaksa/ehdi panostaa ajallisesti tarjoilujen tekemiseen (mikä varmaan lapsiperheissä kovin tuttua välillä).

Kaupasta ostetut muffinssit tuunataan. Kermavaahtoa päälle ja jokin koriste. Koriste voi olla vaikka muumikeksi, kakunkoriste tai strösseleitä (löytyy nykyään monia erilaisia päällisiä). Tuo tähti kuvio on ostettu Lidlistä. Kermavaahto näyttää toki kauniimmalta jos sen jaksaa laittaa pursotinpussista.

Hieman aikaa vievempi versio kuorrutteelle, mutta sairaan hyvä (ja ei tosiaan kyllä mikään laihisversio) on:

3,5dl tomusokeria
50g voita (huoneenlämpöistä)
125g tuorejuustoa
1/8tl elintarvikeväriä

Tomusokeri ja pehmeä voi vatkataan tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita hieman. Lisää haluamasi väri ja sekoita seos kuohkeaksi. Pursota. Ja varoituksen sana, että nämä ovat tosi hyviä! Kuvassa näkyvässä versiossa olen tehnyt ihan ajan kanssa pätkismuffinssit. Saivat suuren suosion pojan 1v. synttäreillä.


Uunijäätelö

Valmiskakkupohja
marjasurvosta/hilloa
vaniljajäätelöä n.1l
kananmunanvalkuisia 3kpl
tomusokeria 2,5dl
sitruunamehua 1tl

Mulla on toisinaan jemmassa valmiskakkupohja. Halvimmillaan niitä saa hieman päälle eurolla. Päälle laitan hilloa tai sulatan pakastimesta marjasurvosta. Jäätelöpaloja päälle ja peitetään hyvin vaahdolla, joka tehdään kananmunanvalkuaisista, sitruunamehusta ja tomusokerista. Valkuaiset ja sokeri+sitruuna vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jäätelö peitetään hyvin vaahdolla, jotta se ei pääse uunissa sulamaan ja valu kakun päältä. Pidä uunissa 225 asteessa muutama minuutti eli sen verran, että pinta saa kauniin värityksen pintaansa. Sitten vain heti nauttimaan.


Mulla on muutama muukin kiva pikaresepti niin suolaista kuin makeaakin. Jätän niiden postaamiset tulevaisuuteen. Postailen niitä sitten kun tulee tehtyä ja saan kuvia samalla otettua. Itse ainakin haluan aina nähdä kuvan reseptillä tehdystä valmiista ruoasta.

Aiemmin olen kertonut mikrossa 5min. valmistuvasta suklaakakusta täällä.


Seuraa meitä myös Instagramissa @kotonajakaupungilla.

8 kommenttia:

  1. Nam! Niin hyvän kuuloiset tarjoilut :) meillä ei kanssa onnistu valmiiden herkkujen säilytys montaa päivää, pakko se on myöntää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että mä en ole ainut joka popsii vierasvaratkin :D

      Poista
  2. Uunijäätelöä pitäiskin taas tehdä! :P Mutta ihan totta tuo, että ei voi kovin suuria määriä herkkuja säilöä kaapissa vierasvarana, kun ne katoaa ajan kanssa omaan suuhun :D Jotain pientä sieltä aina kyllä löytyy. Kauralastut on mun vakkari pikaherkku, koska ne on niin nopsa tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauralastut onkin hyviä! Hyvä kun muistutit niistä. Ei olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä ja niiden raaka-aineita melkein aina kaapista löytyy :)

      Poista
  3. Kivoja ohjeita! Suolaisista olisi kiva saada myös vinkkiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Täytyykin laittaa muistiin niin kokoan vastaavan postauksen myös suolaisista. Hyvä idea, kiitos siitä! :)

      Poista
  4. Nam mitä herkkuja :) Minäkin joskus koitin jemmata yllätysvieraita varten jotakin mutta yleensähän ne löytyi omaan suuhun ;) Mukavaa sunnuntai aamua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Meitä on siis useampi! Lohduttavaa kuulla :D

      Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!