tiistai 13. syyskuuta 2016

Kesäinen Gdansk +arvontamuistutusEnsinnäkin muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan, sillä tänään on viimeinen osallistumispäivä. Hyvät mahdollisuudet voittaa, sillä osallistujia ei vielä montaa ole. Tarjolla siis lippupaketti (4kpl) Turun Kaupunginteatterin Tivoli pienoismusikaaliin. Näytelmä soveltuu hyvin lapsiperheille (yli 4v.). Jos ei itselle ole käyttöä niin anna vaikka lahjaksi. Voittaja saa valita sopivan näytösajankohdan ja liput lähetetään postitse kotiin. Osallistumaan pääset täältä.
Juliste on Juha Harjun ja Sam Sihvosen käsialaa.


Ja sitten siihen toiseen aiheeseen. Meidän perheen kesälomareissu suuntasi tänä vuonna Puolaan. Puolaan pääsee Suomesta helposti vaikka autoillen, mutta me menimme suoraan Turusta lentäen. Halpalentoyhtiöltä löytyy kivasti halpoja lentoja suoraan Turusta Gdanskiin. Lentokaan ei kestä kauan (vähän yli tunnin), joten pienen lapsen kanssa on helppo lähteä tällaiselle matkalle. Gdanskissa olen ollut aikaisemminkin (oikeastaan kolme kertaa) joten tällä kertaa ei ollut niitä "must see" -kohteita. Pystyttiin myös enemmän nauttimaan Gdanskista vain olemalla ja istumalla ravintoloissa sekä tekemällä taaperon kanssa kaikkea hänelle mukavaa.


Gdanskissa on upea vanhakaupunki. Sen kuitenkin kiertää hyvin päivässä parissa. Voisin kuvata ja ihastella Gdanskin katuja ja taloja vaikka kuinka paljon. Kaupunki pommitettiin maan tasalle toisessa maailmansodassa. Tuolloin kaupunki tunnettiin vielä nimellä Danzig. Kaupunki jäi Puolalle ja se muutti kaikkien paikkojen nimet puolalaisiksi. Myös lähes kaikki muistot Saksan vallan alta tuhottiin.

Suurin osa kaupungista ja vanhasta kaupungista on siis rakennettu uudelleen sotien jälkeen. Arvostan todella paljon vanhojen rakennusten säilyttämistä. Harmittaa miten Turussa on itse tuhottu vanhat hienot rakennukset ja se jatkuu edelleen, kun vanhoja puutaloja on tuhottu. Uusista rakennuksista tehdään moderneja tai tylsiä peruskerrostaloja. Puolasta voisimme ottaa mallia! Tulen kirjoittaman teille vielä muistakin Puolan reissumme matkakohteista. Huomaatte varmasti miten siellä on useammassakin kaupungissa rakennettu vanhoja kaupunkeja uudelleen täyden tuhon jälkeen. 


Tässä kuvia Gdanskin vanhasta kaupungista, joita olen aikaisemmalla kerralla ottanut pari vuotta sitten. Tuolloin olinkin raskaana. Tällä kertaa oli sitten pieni taapero mukana.


Kesäinen Gdansk on aivan ihana matkailukohde. Sieltä löytyy shoppailtavaa, museoita, arkkitehtuuria, historiaa, pieniä laivamatkoja, uimarantoja, paljon ravintoloita ja kahviloita ja muuta mukavaa. Me ollaan koettu paikka turvallisena ja uskallettu liikkua hyvin iltamyöhäisellä. Silloin istutaan usein ravintoloissa tai useimmiten niiden terasseilla. Myös kävely jokirantaa pitkin on jotain jota haluaa aina Gdanskiin päästessään tehdä.


Oletteko te käyneet Gdanskissa? Mikä siellä oli parasta?

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia - kunnon pastellinsävyisiä vanhoja rakennuksia! :) Minä en ole käynyt Gdanskissa, mutta näistä kuvista tuli kyllä ihan mieleen meidän kesälomareissu Prahaan! Aika samaa tunnelmaa näyttää olevan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rakennukset ovat kyllä niin kauniita <3
   Saman tyylisiä taloja ja vanhoja kaupunkeja taitaa olla aika paljon keski-Euroopassa. Niitä on aina kiva katsella :)

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!