sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Taapero Tammisaaren markkinoillaKävimme perjantaina perinteisillä syksyn markkinoilla Tammisaaressa. Tammisaaren markkinat ovat iso tapahtuma. Tänä vuonna meillä ei ollut ostoslistalla mitään, joten vain kiertelimme markkinakojuja ja katselimme mitä oli tarjolla. Menimme jo torstai päivällä Tammisaareen, joten markkinoilla olimme jo melko aikaisin perjantaina. Markkinoilla oli rauhallista, kun lapset olivat vielä kouluissa ja aikuiset töissään. Pienen taaperon kanssa se oli mukavan rauhallista ja kärryillä pääsi kulkemaan ongelmitta.

Taapero sai markkinatikkarin, joka oli jostain maissitärkkelystä tehty ja oli siten normaalia sokeritikkaria pehmoisempi. Siitä riittää syömistä useammaksi herkkuhetkeksi. Itse ostin markkinoilta vain uuden piparkakkumuotin, rekka-auton mallisen.


Tammisaaren markkinoilla on paljon huvipuistolaitteita niin pienille kuin suurillekin. Siellä on itseasiassa sekä Tivoli Sariola että Tivoli Seiterä. Meidän taapero kävi parissa laitteessa. Kertaliput maksoivat 5€/kpl. Pienten laitteisiin pääsee kuitenkin aikuinen ilmaiseksi mukaan vierelle. Meidän pikkuinen oli innoissaan laitteista. Oltiin päivän ensimmäiset asiakkaat kummassakin laitteessa. Saatiin olla ihan hyvän aikaa niissä, sillä jonoa ei ollut. Saa nähdä tarvitseeko jo ensi vuonna hankkia 35 euron päivälippu.

Isäntäkin halusi kierroksen lopuksi johonkin hurjaan laitteeseen. Mulle riitti ihan hyvin tuo missä olin taaperon kanssa. Isäntäkin pääsi ihan yksinään tuohon hurjaan laitteeseen. Siitä tulikin vähän kalliimpi reissu, sillä näin miten hänen kännykkänsä lensi kaaressa taivaalta maahan. Kävin sen hakemassa ja isäntä ihmetteli miten se mulla oli, kun ojensin sen hänelle. Näyttö oli pahasti rikki.


Lähtiessämme taapero sai vielä perinteisen markkinailmapallon. Valikoin hänelle autoaiheisen, kun on tällä hetkellä kova autofani. Tai oikeastaan kaikki kulkuneuvot kiinnostaa.


Kolme päivää Tammisaaressa meni taas nopeasti. Autoimme anoppilassa syksyn pihatöissä ja kävimme läpi vintillä olevia isännän vanhoja leluja. Meidän taaperolta ei tule ainakaan puuttumaan legoja eikä autoja. Siellä oli myös paljon Playmobileja ja joitain pelejä. Yhdestä ihanasta palapelistä jäi uupumaan muutama palanen. Saa nähdä jos löydän niitä, kun myöhemmin jatkan vintin siivoamista. Taapero oli haltioissaan, kun koko ajan tuli lisää leluja. Ei meinannut ehtiä leikkimään koiran kanssakaan.

Anoppi oli perinteisesti tehnyt hyvää ruokaa ja appiukko tarjosi juotavia. Käydään myös aina saunassa. Yhtenä iltana maisteltiin anopin tekemiä erilaisia hilloja. Sopivat erinomaisesti juustojen kanssa. Fafa oli niitä ostanut markkinoilta ja vielä lisäksi kaupasta. Saatiin myös kotiin pusuja tai miksi niitä karkkeja nykyään kutsutaankaan.

Lauantaina Fammo kävi taaperon kanssa toriostoksilla. Taas oli löytynyt yksi auto lisää. He kävivät myös konditorio Wi-Boxista hakemassa kahvin kanssa purtavaa. Taapero oli kuulemma ihastunut Berliinin munkkiin (houkuttu varmaan värikkyydellään) ja se olikin hänen onnekseen maidoton, joten oli sellaisen saanut. Me muut nautittiin tuulihattutyylisistä leivoksista.

Tultiin jo lauantai-illaksi kotiin. Äitini ja siskoni kävivät kyläilemässä. Loppuillasta katsottiin televisiota ja syötiin pizzaa isännän kanssa. Tänään meillä on rentoutumispäivä kotosalla. Tosin kaupassa täytyy käydä.

Markkinoilta löytyi myös hauskoja servettejä.

2 kommenttia:

 1. Voikohan pojilla koskaan olla tarpeeksi autoja? :D Tuollaiset vanhat lelut on kyllä oikeita aarteita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei niitä näköjään voi olla liikaa! :D
   Aina huutaa biiil! biiiil! ja osoittaa, kun jossain autoja näkee (oli sitten oikeita tai leluja).
   Kirppareillakin auto vaihtuisi aina seuraavaan minkä näkee :D

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!