sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Laivan leikkipaikalla: M/S StarLaivalla matkustaminen lasten kanssa on melko mukavaa. Matkustipa sitten Tallinnaan shoppailemaan tai menee risteilylle Tukholmaan niin lapsille on omat leikkipaikkansa. Myös laivojen ruokapaikoissa lapset ovat yleensä otettu hyvin huomioon. Parhaassa tapauksessa leikkipaikan lisäksi löytyy mm. ohjattua ohjelmaa, näytöksiä ja kilpailuja.

Kesän aikana lapsiperheet matkustavat enemmän lomien aikana laivoilla ja silloin niissä on usein panostettu normaalia enemmän lapsiin. Olen aikaisemmin kertonut teille Baltic Princessin SiljaLandista ja saman laivan kesäleikkipaikasta. Tällä kertaa kävin siskon kanssa Tallinnassa.
Matkamme taittui Helsingistä Tallinnaan näppärästi M/S Star -aluksella parissa tunnissa. Se on melko nopea ja maissa ehti olemaan melko kauan, kun pystyimme valitsemaan meille sopivat meno- ja paluuajat.

Me tehtiin check-in jo etukäteen kotona netissä, joten meidän ei tarvinnut jonotella paikan päällä check-inniin. Työntekijä huomasi meidät porttien luona rattaiden kanssa ja kurkkasi lippumme kännykästämme ja avasi meille portit. Pääsimme siis kätevästi rattaiden kanssa. Kävelymatka portilta laivaan tuntui todella pitkältä ja oli vielä lämminkin. Tallinnan päässä meitä ei huomioitu porteilla ja jouduimme käyttämään kännykässä olevaa check-in viivakoodia turvaporteissa.


Meille sattui upea elokuinen päivä. Kauniita maisemia oli kiva ihastella leikkipaikan ikkunoista samalla kun taapero leikki vieressä leikkejään. Lapsille oli ilmaista kasvomaalausta ja monella olikin upea leijonanaama tai muu haluamansa hahmo. Me ei viitsitty mennä taaperon kanssa maalattavaksi, kun ei itse vielä tajunnut sellaista edes pyytää. Lisäksi ois varmaan mennyt kaikki paikat maaliin. Kaikki laivan kuulutukset ei aina kuulu kovin hyvin, mutta ainakaan en ollut tietoinen mistään muista ohjelmista lapsille matkan aikana.

Leikkipaikan vieressä sijaitsi Yo! Frozen Yogurt Café ja Hamburger King. Varsinkin hampurilaisravintolassa oli paljon jonoa. Sisään/uloskäynti laivaan on eri kannelta kuin missä leikkipaikka sijaitsee. Ennen maihinnousua odotettiin vielä rauhassa leikkipaikalla ja käytiin vessassa, että päästiin vaunuilla menemään hissiin sillä varsinkin Suomeen tullessa monet käyttävät hissiä rappusten sijaan (painavat kaljakeissit kotiin viemisinä). Odotan mieluummin rauhassa  poissa hälinästä ja ruuhkasta.

Lastenhoitohuone myös sijaitsi eri kerroksessa. Käytiin siellä kerran menomatkalla kurkkaamassa, mutta ovi oli lukittu. Avain pitää pyytää kahvilan kassalta (ymmärrän kyllä ettei muut mene sinne). Kahvilassa oli kovat jonot, kiirettä ja tungosta joten jätin väliin avaimen haun ja mentiin yläkerran vessaan vaihtamaan vaippa. Onnistuu se niinkin, mutta on hieman hankalampaa. Kotimatkalla oli taas rauhallisempaa ja sain helposti avaimen ystävälliseltä kassaneidiltä. Lastenhoitohuone oli tilava (mahtuu siis hyvin vaunut sisään) ja sieltä löytyy mm. hoitotaso ja potta.


Millaisia kokemuksia teillä on laivojen leikkipaikoista?

Reipas poika auttoi laukkujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!