keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Lastenkirpputori VadelmatarhassaMikä sen ihanampaa kuin etsiä lapselle käytettyjä vaatteita, kun ne ovat laitettu näppärästi esille. Tämän päiväinen patikointini muuttui sateen tultaessa tutustumisreissuksi Turun uuteen lastenkirpputori Vadelmatarhaan. Se on ketjun kuudes liike Suomessa.

Vadelmatarhan ideologiaan kuuluu se, että vaatteet ovat helposti löydettävissä koon tai tuoteryhmän mukaan omilla osastoillaan. Suurin osa myynnissä olevista tuotteista on myynnissä täyspalveluna.

Täyspalvelussa myyjä vain vie myytävät tuotteet paikan päälle sovittuna aikana. Vadelmatarha huolehtii kaikesta muusta mm. tuotteiden esillelaitosta ja hinnoittelusta. Myyntiaika on n.1-3 kuukautta. Sen jälkeen myymättä jääneet tuotteet lähtevät hyväntekeväisyyteen (mikäli valikoi niin) tai 10 euron keräysmaksua vastaan voi noutaa ne takaisin itselleen. Täyspalvelu sopii hyvin jos on kiireinen tai vähän laiskempi myyjä ja haluaa itse päästä helpolla.


Kirpputorilla oli todella helppo etsiä haluamiani tuotteita, kun ne oli lajiteltu koon mukaan. Näin ei tarvitse käydä koko kirpputoria läpi vaan voi keskittyä siihen mistä on kiinnostunut. Vaatteiden lisäksi myös kengät, kirjat, lelut, urheiluvälineet, ulkovaatteet ja lastenhoitovälineet olivat kaikki näppärästi omilla hyllyillään.

Vaunuja ja lastenhuonekaluja on myynnissä vain Kärri & Kaluste -päivillä. Ne ovat tänä viikonloppuna seuraavan kerran.

Vadelmatarhassa on myös mahdollisuus perinteiseen itsepalvelumyyntiin. Nämäkin paikat pysyvät siistinä, kun ulkovaatteet ja muut erikoistuotteet saa laittaa niille tarkoitetuille hyllyille. Lisäksi löytyy sesonkipalvelu, jossa tuotteet hinnoitellaan itse ja ne jätetään myyntiin koko sesongin ajaksi.

Lastenvaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi kirpputorilla oli myynnissä naistenvaatteita. Nekin olivat näppärästi koon mukaan esillä.


Blogiani seuranneet tietävät, että mä olen aina riemastunut, kun jossain on lapsille leikkipaikka. Yritän niistä vinkata täällä blogissa. Vadelmatarha kuuluu niihin ihaniin yrityksiin, joihin on ilo mennä myös virikkeitä ja liikuntaa kaipaavan taaperon kanssa.


Leikkipuutarha löytyy käytännöllisesti aivan keskeltä kirpputoria. Näin vanhemmat näkevät lapsensa koko kierroksen ajan. Ja tietysti myös lapset näkevät vanhempansa. Leikkeihin tai vaikka isännälle odotuspaikaksi käy myös hauska auto.

Sisällä on hyvin tilaa liikkua lastenvaunuilla. Siististä vessasta löytyy hoitotaso, potta ja wc:n supistaja. Vieressä olevaan huoneeseen on kuulemma tarkoitus tehdä paikka, johon voi mennä vaikka imettämään.


Vadelmatarha-kirpputorin ajatuksena on tietysti kierrättäminen. Myös luomu ja lähituotteet vaikuttivat olevan heille tärkeitä asioita. Kirpputoritavaroiden lisäksi myynnistä löytyy erilaisia käsitöitä lähialueiden yrittäjiltä (mm. koruja, kestovaippoja, vaatteita, kahvia ja suklaata). Siellä on kaikenlaista pientä kivaa vaikka lahjaksi.

 Itse ihastuin Susan Designin pipoihin ja Pokkon t-paitoihin. Myös Pojalle lähti kotiin viemisiksi maidotonta suklaata, joka valmistetaan käsin Kustavissa.

Ehkä käyn vielä hankkimassa Hesburgerin Joy & Hope -tuotteita. En ollut aikaisemmin edes tiennyt, että heillä on myynnissä tekstiilituotteita. Olivat kivannäköisiä ja hintaisia, mutta ennen kaikkea hyvä tarkoitus tuotteiden taustalla.


Taukotuvasta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa kivoin hinnoin. Välillä myynnissä on myös itsetehtyjä herkkuja. Kahvittelun ohessa juttelin paikan omistajien kanssa, jotka olivat todella mukavia.

He kertoivat innoissaan paikasta. Kirppis on vasta avattu ja hakee vielä vähän muotoaan. Kaikenlaista kivaa on tulossa mm. Kerttukerho. Se on ilmainen, jossa äidit pääsevät tapaamaan toisiaan ja lapset leikkimään sekä askartelemaan. 

Paikassa on myös mahdollista järjestää lapsille syntymäpäiväjuhlia. Välillä järjestetään myös erilaisia teemapäiviä.


Kirpputori oli todella siisti ja lämminhenkinen. Ihanaa, että ollaan saatu myös Turun puolelle uusi lastenkirpputori.

Vadelmatarha (Turku)
Nuppulantie 41

Aukiolojat:

ma-pe 10-18
la-su 10-14

Turun Vadelmatarha sijaitsee Länsikeskuksen kupeessa Veikon Konetta vastapäätä.
Pihalla on parkkipaikkoja. Bussit kulkevat Vadelmatarhan edestä. Naantalista ja Kaarinasta pääsee näppärästi bussilla 7 paikalle. Myös bussi nro 6 Naantalista. Turun keskustasta lähtiessä myös linjat 60 ja 206 ajavat Vakka-Suomentien pysäkin 475 kautta.

Vadelmatarhan kotisivut löydät täältä.

Raisioon avattiin myös jokunen aika sitten kirpputori Lasten Dino, jossa kävin myös kurkkaamassa.


2 kommenttia:

  1. Vadelmatarha oli kyllä kaikin puolin oikein mukava paikka. Mekin siellä pyörähdimme viikonloppuna ja lähtihän sieltä useampi vaate mukaan kotiin :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!