maanantai 5. syyskuuta 2016

Turun linnan sisäpihalla


Linnat, prinsessat ja ritarit ovat usein mukana pienten lasten leikeissä. Meidän hieman alle kaksi-vuotias ei vielä noista leikeistä tajua, mutta varmasti löytää jänniä juttuja ja paikkoja linnasta. Asumme muutaman kilometrin päässä Turun linnasta, joten sinne on helppo mennä muuten vain fiilistelemään. Sieltä löytyy kivoja näyttelyitä, joissa olemme mieheni kanssa käyneet. Keväällä kirjoittelinkin täällä, kun olimme katsomassa perheen kanssa keisarillisia lahjoja Pavlovkin palatsista -näyttelyä. Linnassa on ihana tunnelma ja sokkeloisia paikkoja. Luultavasti sen takia menen sinne aina yhtä innolla, sillä sitä ei helposti opi ulkoa.

Rahaa ei aina tarvitse, sillä tunnelmasta voi nauttia myös linnan sisäpihalla. Sinnehän pääsee ihan ilmaiseksi (liput linnaan ostetaan vasta sisälle mentäessä). Oikeastaan siellä on kaksi sisäpihaa (uusi ja vanha linnan alue). Jos aikaa ei ole nauttia koko kierroksesta linnassa tai lapset haluavat usein linnaan niin sisäpihakin on jo näkemisen arvoinen. Tänä kesänä siellä oli myös kivaa ilmaisohjelmaa. Mekin kävimme taaperon kanssa siellä rakentamassa käpylohikäärmeitä ja veistimme hiekkalinnoja.


Sisäpihalta löytyy myös linnan kahvila, jossa voi nauttia pientä purtavaa tai kunnon lounaan. Sisäpihalta pääsee kävelemään linnan läpi. Linnaa ympäröivässä puistossa voi nauttia vaikka picnicin ja ihailla vanhoja rakennuksia.

Linnaan ja sisäpihalle mentäessä kannattaa ottaa huomioon, että siellä on mukulakivetystä ja paljon rappusia. Osa rappusista on jyrkkiä ja askelväli voi olla melko korkea (varsinkin pienelle lapselle). Linnan museota ei pysty kiertämään lastenrattailla, joten vauva kulkee parhaiten kantorepussa.
Lisää esteettömyydestä löydät täältä.

Ihanaa alkanutta viikkoa!


2 kommenttia:

  1. Tuollaiset vanhat paikat on kyllä kivoja retkikohteita lasten kanssa. Tai ainakin meillä lapset tykkää kovasti ja miettivät elämää silloin ennen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisissa paikoissa pääsee kyllä ihanasti entisajan tunnelmiin :)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!