keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Ilmainen Haltialan kotieläintila HelsingissäViime viikolla kävin taaperon kanssa Helsingissä siskoni luona. Samalla ihasteltiin kaupunkia, museoita ja kauniita paikkoja. Olimme menossa shoppailemaan Vantaan Tammistoon, josta löytyy paljon mm.outlet myymälöitä. Samoilla seuduin, noin viiden minuutin automatkan päässä, on myös ihana Haltialan kotieläintila (Laamannintie 17, 00690 HKI). Se on Helsingin kaupungin omistama virkistysalue, josta löytyy mm. maatilan eläimiä. Se on aivan ilmainen.

Jopa minä löysin paikalle helposti. Sinne oli Turusta päin helppo suunnistaa autoillen. Pienen matkan päässä suurelta tieltä oli jo aivan ihan eri maailmassa. Ihanaa maalaismaisemaa ja suuria peltoja, joissa auringonkukkaset säteilivät. Jätin auton hieman kauemmas ensimmäiselle parkkipaikalle. Lähempääkin olisi löytynyt parkkipaikkoja, mutta eipä tässäkään ollut kuin parin minuutin kävelyt. Samalla ihastelimme laitumella näkyviä lehmiä.

Aurinko paistoi ja tuntui vielä kovin kesäiseltä. Kävimme ensin kahvilassa nauttimassa herkkuja ja sitten lähdimme katsomaan eläimiä ja leikkimään.

Mitä kaikkea Haltialasta sitten löytyy?

1. Upeita maalaismaisemia


2. Maatilan eläimiä

Kesäaikana eläimet ovat ulkona. Silloin niitä voi mennä katsomaan vapaasti aamusta iltaan. Alueella näkyi lehmiä, lampaita, kanoja ja kukkoja, vuohia, possuja ja kissoja. Loppusyksystä (noin lokakuun puolesta välistä alkaen) eläimet ovat sisätiloissa. Silloin niitä voi mennä katsomaan arkisin klo 18-20 ja viikonloppuisin klo 11-18.


3. Maatalouskoneita

Alueella pitää olla varovainen, sillä siellä voi liikkua isoja maatalouskoneita. Me oltiin paikalla iltapäivällä jolloin ne eivät ainakaan olleet käytössä ja olivat pihalla esillä. Taaperon onneksi! Traktorit osoittautuivat meillä paljon kiinnostavemmiksi kuin eläimet. Poika juoksi traktoreille päin ja huusi kakkori, kakkori (tai jotain sen suuntaista) eläinten aitausten ohitse. Niitä siinä sitten ihasteltiin vähän joka puolelta.4. Jäätelökioski 

Kesäaikana jäätelökioskista löytyy herkkuja pienille ja suurille kävijöille lämpimiä päiviä virkistämään. Nyt jäätelökioski oli jo suljettu.


5. Leikkipaikka

Todella kiva ja siisti leikkipaikka. Meidän taaperon lemppari oli traktorikeinu. Lapset näyttivät viihtyvän täällä.6. Kahvila

Alueella on ihastuttava kahvila Wanha Pehtoori terasseineen. Sieltä saa myös lämmintä ruokaa. Huomasinkin, että alueella käy todella paljon myös vanhempaa väkeä syömässä sekä moottoripyöräilijöitä. Paikka ei ole siis vain lapsiperheiden suosiossa. Kahvilan vessasta löytyy hoitotaso.


7. Kukkasia ja herneitä

Lähipelloilla kasvatetaan erilaisia kukkasia ( ainakin ruiskaunokkia ja auringonkukkasia) ja herneitä, joita saa käydä poimimassa omaan käyttöönsä. Pelloilta löytyy kyltit mistä saa poimia.

8. Grillipaikka

Alueelta löytyy myös grilli, joka on vapaasti käytettävissä. Sinne tulee ottaa omat puut tai grillihiilet mukaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!