perjantai 26. elokuuta 2016

5v hääpäivämme


Tänään on meidän 5v. hääpäivä. Aika on mennyt melko nopeasti ja tuossa ajassa on tapahtunut kaikenlaista pientä muutosta elämässämme (pääosin hyviä asioita, kuten ihana lapsemme). Hääpäivää muistelen suurella lämmöllä, sillä se oli oikeasti todella onnellinen päivä ja sain kokea päiväni prinsessana.

Meille oli itsestäänselvyys, että juhlat ovat kirkkohäät. Halusimme jonkin kauniin ja idyllisen kirkon Turusta ja päädyimme ihanaan Hirvensalon kirkkoon. Se on vanha ja pienehkö kirkko meren rannalla. Meidän hääkuvat otettiinkin juuri ennen kirkkotilaisuutta kirkon pihalla. Hieman jännitti (kumpaakin), mutta kaikki meni oikein hyvin. No unohdettiin me siinä pienessä jännityksessä papin kanssa etukäteen puhuttu asioiden järjestys ja ei muistettu antaa sitä kuuluisaa pusua. Ehkä täälläkin pitäisi sanoa "saatte suudelle" kuten amerikkalaisissa saippuasarjoista on totuttu näkemään, heh. No me korjattiin asia ja hiljaa siinä sovittiin keskenämme, että pussataan sitten lopuksi, kun käännytään. Ensimmäinen kommellus avioparina suoritettu siis mainiosti!

Kirkosta siirryimme juhlapaikalle tilaamallamme upealla valkoisella limusiinilla. Siellä saimme sitten kaivella riisejä :) Limusiini teki pienen kierroksen Turussa ja sitten jatkoimme kohti juhlapaikkaa. Tietysti autossa oli hienosti skumppaa tarjolla ja pääsimme heti kilistämään avioliittoamme.

Juhlat järjestimme Ruissalossa sijaitsevassa ihanassa rakennuksessa. Se ja kirkko olivat meille tärkeitä sillä halusimme juuri kyseiset paikat. Kirkon voi varata tasan vuotta aikaisemmin, joten mieheni oli heti aamulla valmiina soittamaan ja varaamaan, jotta saimme sen. Meillä oli hieman poikkeuksellisesti perjantaihäät. Se johtui ainoastaan siitä syystä, että juhlapaikka oli niin täyteen buukattu jo hieman yli vuotta ennen. Kun kävimme tutustumassa paikkaan niin kuulimme, että siellä on varauksia parinkin vuoden päähän. Eli näissä asioissa kannattaa olla kyllä ajoissa jos mielii jotain tiettyä paikkaa tai ajankohtaa juhlilleen.


Meillä on sen verran lähisukua, että pääasiassa sukulaisia ja muutama läheisin ystävä kutsuttiin juhliin. Kutsulistalla oli silti noin 80 henkilöä. Hääpäivämme oli erittäin kaunis ja aurinkoinen päivä. Appiukkoni piti pienen tervetulopuheen ja sitten nostimme maljat. Tämän teimme ulkona, kun ilma oli kaunis. Sitten siirryimme sisätiloihin nauttimaan pitopalvelun hyvistä ruoista. Ne olivat todella herkullisia ja meitä vähän harmittikin, kun ruokaa ei ollut pahemmin jäänyt yli (sillä olisimme saaneet ne kotiin). Myös kakku oli todella hyvä. Ainoa miinus, että se ei ollut ihan niin upean näköinen kuin oli suunniteltu, sillä en ehtinyt/jaksanut hääaamuna lähteä ostamaan valkoisia ruusuja, jotka mun oli tarkoitus viedä kakunkoristelua varten. No se olikin ainoa pieni harmitus ja sitäkään en jaksanut murehtia. Me ei olla niin kermakakkujen ystäviä, joten meillä oli enemmän sellainen prinsessakakku (meidän lempparia) valkoisella sokerikuorrutteella. Juomat olimme käyneet Tallinnasta hakemassa ja niitä oli sen verran etteivät loppumaan päässeet.

Häissämme oli mukavasti pientä ohjelmaa, anopin kaunis puhe, morsiamenryöstö, bändi soittamassa musiikkia, häähidas (me ei haluttu häävalssia, kun ei olla tanssi-ihmisiä). Käytiin me kyllä tanssikurssi (tai oikeastaan kaksikin) ennen häitä, mutta ei kyllä tuntunut meidän jutulta. Häihin sai kyllä uppoamaan rahaa, mutta olimme säästäneet niitä varten. Halusimme hienot häät, sillä se on sellainen once in a life time -juttu. Mä tykkään järjestellä juhlia ja suunnittelin itse kaikki kutsut, koristelut sun muut. Teemana meillä oli kultavalkoinen koristelu, sillä siihen aikaan mun lempivärit myös kotona sisustuksessa olivat kulta ja valkoinen. Juhlista lähdimme noin puolen yön aikoihin taksilla kohti hääyöpaikkaa. Olimme varanneet upean hääsviitin ja halusimme myös ehtiä nauttimaan siitä.

Sormukset teetimme kultasepällä omien mieltymystemme mukaan. Sormukseeni on sulatettu kolme sormusta suvuistamme.
Olimme kyllä niin onnemme kukkuloilla ja se jatkui vielä varmaan sen koko syksyn (ei siinä ettemmekö vieläkin olisi yhdessä onnellisia). Meillä oli silloin koko ajan aihetta juhlaan :) Varsinkin, kun häistä oli jäänyt kilisteltävää. 

Tänään 5v. hääpäivänämme otamme vain rennosti nauttien perhe-elämästä ja lähdemme moikkaamaan mieheni vanhempia. Sen jälkeen menemme pikkusiskoni ja hänen miehensä kanssa mökille viikonlopuksi. Illaksi on kyllä tiedossa hyvää grilliruokaa ja skumppaa (mutta niinhän yleensä mökkeillessä). Viime vuonna vielä juhlistimme kahdestaan pitkän kaavan mukaan ravintola Kaskiksessa jolloin ihana ystävämme otti pojun hoitoon.

Ihanaa hääpäivää kulta! <3


1 kommentti:

  1. Upeita kuvia! Ja ihana tuo, että sun sormus on sulatettu suvusta tulleista sormuksista:)
    Ihanaa hääpäivää teille<3

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!