torstai 11. elokuuta 2016

Perjantain kirppislöydöt


Mä olin perjantaina Seikkailupuistossa leikkimässä taaperon kanssa. Samalla kiersimme ja katselimme kirpputoria. Siellä on aina kesäperjantaisin ilmainen lastenkirppis. Taas tarttui mukaan jotain kotiin vietävää. Nuo pikkuauto olivat yhteensä 1,50€. Meidän poju 1v10kk on kova autofani ja sanoo koko ajan bii, bii, biil (bil=auto) samalla, kun bongailee autoja joka paikasta (osoittaen niitä sormellaan). Vielä joku aika sitten hän bongasi kaikki bussit ja sanoi buuu (tai jotain sinne päin). Tänään meillä oli ikkunaluukku auki keittiössä, kun söimme ja ulkoa kuului kova mopojen ääni. Taapero sanoi heti huulet pyöreänä mo-po. Pappa ei heti ymmärtänyt, mutta tää mamma tulkkaa lapsensa puheet isäpappalle :)

Autojen lisäksi meillä ollaan Duplojen faneja. Niitä onkin jo aika suuri määrä kertynyt. Kirpparilta tarttui vielä ambulanssi (takaovi puuttui, mut haittaaks se?) ja paloauto mukaan. Hieman saman tyylisen paloauton ostin pojulle kesän Puolan matkaltamme. Nämä kirppislöydöt olivat kyllä vähän edullisempi, sillä maksoin niistä yhteensä kahdeksan euroa.


Mä olen koittanut lukea pojalle aina jonkin verran. Hän on kuitenkin vasta ihan viime viikkoina kiinnostunut itse kirjoista. Hän tutkii kirjapinoa ja valitsee kirjan, jota sitten luemme yhdessä. Muutama viikko sitten en päässyt aina edes sitä sivun ainoaa lausetta loppuun, kun sivua piti kääntää tai lukeminen lopettaa. Ostin nyt muutaman kirjan lisää, kun ne ovat ajankohtaisia.

Mä olen tilannut Vau-kirjasta vauvankirjoja ja ei ne kauaa uudennäköisinä pysyneet. Kirjan sivuja purtiin ja yksi paksumpi sivuinen kirja on meillä nyt varmaan kymmenessä osassa repimisen jäljiltä. Näiden takia olen päättänyt pysyä pääosin käytetyissä halppiskirjoissa. Ei sitten niin harmita jos ne revitään tai muulla tavoin terrorisoidaan. Klä på Amadeus on aika söpö kirja. Maksoin siitä euron. Siinä on magneettivaatteita, joita voi laittaa kirjan hahmoille päälle. Aika kiva vai mitä? Iloinen sanakirjasalkku (0,50€) on myös paksusivuinen kirja, jossa on ihania pupu hahmoja. Sanoja voi harjoitella myös Minun huoneeni -kirjalla (0,10€). Ostin myös kaksi ihanasti kuvitettua kirjaa, joissa seikkailee myös pupuja. Ne olivat yhteensä 0,40€. Muumien aakkosmatka (0,50€) ja Voi ei, Dumbo -kirja (0,10€) ovat kummatkin ohut sivuisia kirjoja.

Meiltä löytyy jo aika paljon keittiöleikkeihin tarvikkeita, mutta muovinen paistinpannu piti vielä ostaa (0,50€). Musisointiin on tuo kuvassa oleva Muumi kuvioinen soitin. Miksiköhän sitä oikeasti kutsutaan?! Se oli vain 0,20€. Välillä tekee aika hyviä löytöjä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!