lauantai 27. elokuuta 2016

Hääkimppuni


Mä olen niin meidän hääfiiliksissä vielä eilisen 5v. hääpäivän jäljiltä, joten nyt tulee näitä hääpostauksia. Tänään näytän teille millainen hääkimppu mulla oli. Siitä tuli mielestäni tosi kaunis ja sopi oikein hyvin hääpukuuni (siitä sitten huomenna). Halusin roikkuvan kimpun, jossa on valkoisia kukkasia. Häiden teemana oli valkoinen ja kulta ja valkoinen on lempivärini. Kimpusta löytyi mm. ruusuja ja murattia, jotka halusin kukkakimppuuni. En edes tiennyt, että kukkiinkin voi laittaa upeita "timantteja" ja niitä laitettiinkin sitten kukkakauppiaan ehdotuksesta. Sopivat erinomaisesti, kun hääpuvussani ja tiarassa oli bling blingiä.


Kukkien määrällä, värillä ja lajilla on oma symbolinen merkityksensä. Näissäkin asioissa esim. tietyllä kukalla tai värillä voi olla eri symbolinen merkitys eri yhteyksissä. Keltainen ruusi tarkoittaa yleensä intohimoa ja lujaa ystävyyttä, mutta morsiuskimpussa taas se symbolisoi uskottomuutta ja mustasukkaisuutta. Usein valkoisia kukkia on hautajaisissa ja niistä tunnetuin hautajaiskukka taitaa olla kalla. Kallat ovat kuitenkin nykyään aika yleisiä morsiuskimpuissakin. 

Itse en ole niin taikauskoinen ja en tässä hääkimppuasiassa symboliikkaa mitenkään miettinyt. Kukkakauppiaan kanssa vain sovittiin väritys, kimpun muoto ja että siinä olisi ne haluamani ruusut ja murattia. Muutoin annoin melko vapaat kädet. Se kannatti sillä mielestäni kimpusta tuli todella kaunis ja se sopi pukuuni ja tyyliini mahtavasti.


Mulla roikkuu hääkimppu edelleen tuolla ylähyllyllä esillä, sillä kuivatin sen. Se on säilynyt ihmeen kauan ehjänä, sillä ajattelin, että säilyy miten säilyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!