maanantai 22. elokuuta 2016

Rauhallinen jätskipaikka Tallinnan vanhassa kaupungissa


Lauantaina olin pikkusiskoni ja pojun kanssa Tallinnassa käymässä. Välillä piti vähän herkutellakin ja olimme jo aikaisemmin päivällä nähneet kivannäköisen paikan. Suuntasimme sinne nauttimaan ihanaa itsetehtyä jäätelöä. Paikka on aivan Raatihuoneentorin vieressä, mutta kuitenkin hieman piilossa ja aivan omassa rauhassaan pienen poikkikadun uumenissa. Juuri tuo paikan rauhallisuus ja lasten leikkipaikka saivat meidän pysähtymään tuohon paikkaan. Taapero kaipaa leikkejä kiertelyn ohessa ja täällä sai rauhassa juosta ja leikkiä.

Paikka oli ihana vanhojen rakennusten keskellä oleva sisäpiha/käytävä. Vihreät puut ja korkeat rakennukset toivat sopivasti varjoa kuumaan ja aurinkoiseen päivään. Paikka oli ihanan pirteä värikkäine tuolineen. Päädyimme siskoni kanssa molemmat mangon makuiseen jäätelöön. Se oli todella hyvää ja raikasta. Jätskit tehdään itse ja niihin ei ole lisätty mitään säilöntäaineita tms. ylimääräistä. Suomalaisittain hinnat olivat vielä edullisia. Myös muuta kuin jäätelöä oli tarjolla, mutta meille tuosta tuli jätskipaikka.

Monta kertaa olen Tallinnan vanhassa kaupungissa käynyt, mutta tämä paikka on jäänyt aikaisemmin huomaamatta. Aikaisemmin olen käynyt samalta pikku kujalta löytyvällä Kehrwieder kahvilassa. Sekin on todella kiva ja idyllinen paikka. Tajusin vasta myöhemmin näiden olevan samaa paikkaa.

Mistä löytyy?
Kadun nimi on Saiakang
 Katu on aivan Raatihuoneen torin (Raekoja Plats) kulmalla
Apteegi-kadun "kulmalta" menee pieni kaareva portti pienelle käytävälle, josta oikealta löytyy
tämä ihastuttava sisäpiha jätskipaikkoineen.


Räpsin muutamia kuvia ja vasta ylös päin katsoessani tajusin viereisen seinän kuuluvan kirkolle. Kirkosta oli suoraan sivuovi lasten leikkipaikalle. Pojulle löytyi kivasti leikkiseuraa kolmesta pikku tytöstä. He leikkivät leikkimökissä ja pienimmän tytön kanssa juoksivat edes takaisin jahdaten toisiaan. Lapsilla oli hauskaa.

Tajusimme vasta istuuduttuamme ja vanhan miehen alkaessa soittaa viulua, että viereisissä parissa pöydässä juhlittiin pieniä häitä. Leikkikaverit olivat myös häävieraita. Onneksi ketään ei häirinnyt lasten leikit ja juoksut. Oikeastaan päin vastoin. Näin miten muutama vanhempi häävieras innoissaan seurasi lasten touhuja. Välillä kävin vähän komentamassa poikaamme ja lähdin perään, kun juoksivat pois näkyvistä. Pikkutytön äiti (morsian) sanoi, ettei ollenkaan haittaa juoksentelu vaan vaikutti iloiselta, kun tytöllä oli seuraa. Yhdessä vaiheessa poju oli meidän kanssa pöydässä syömässä jätskiä ja tyttö oli kuulemma heti ihmetellyt, että minne poika katosi.

Onko teillä jotain hyviä ruokapaikkoja/kahviloita tiedossa Tallinnassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!