sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ravintola Rantakertun leikkipaikkaYksi Turun suosituimmista perheravintoloista on Rantakerttu. Se on hyvin lapsiystävällinen paikka. Kesällä on ihana syödä ulkona ja nauttia upeasta ilmasta (silloin kun sitä on). Rantakertussa on todella iso terassi, josta löyty niin aurinkoisia kuin varjoisiakin paikkoja. Meillä oli lounastreffit toisen äidin ja hänen kahden lapsensa kanssa. Lounas oli vasta alkamassa, joten oltiin ensimmäiset asiakkaat terassin puolella. Menevän taaperon myötä omasta ruokailustani ei varmaan tulisi mitään jos paikalla ei olisi jotain leikkipaikkaa. Rantakertussa nämä asiat on hoidettu esimerkillisesti! Tällaista, kun olisi joka paikassa. Ulkona on isohko aidattu leikkialue, jossa on hiekkalaatikko leluineen ja pieni muoviliukumäki. Aurinko vain porotti jo niin kovin, että päätimme siirtyä sisälle syömään. Ulkoleikkipaikka on kuitenkin täysin auringossa. Jonain päivänä siinä on varmaan kivasti myös varjoa, kunhan vain puut ja pensaat kasvavat.

Rantakertussa on buffetlounas. Salaattialtaasta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista voi itse rakentaa salaatin. Myös pääruoka oli ihan hyvää. Alle 2-vuotias sai syödä ilmaiseksi, mutta hän ei kovin paljoa malttanut syödä. Kirjoittelin jo aikaisemmin yhdestä käynnistäni Rantakertussa. Silloin keskityin sisätiloissa olevaan leikkipaikkaan, joka on myös tosi kiva. Se on pääosin aidattu ja siellä on paljon kivoja leluja. Meidän taaperon lemppari oli tällä kertaa Brion junarata. Mukaansa lapset saavat ottaa vielä ilmapallot. Me oltiin vielä menossa föri-ajelulle ja ei viitsitty raahata ilmapalloja tällä kertaa, kun pojukaan ei edes tajunnut niitä pyytää/ottaa. Ruokailun päätteeksi vaipanvaihto-operaatio vessassa (löytyy hoitotaso) ja sitten taas jatketaan matkaa. Tai kun toinen äiti käy vielä hoitamassa omien lastensa puhtaanapidon :)

6 kommenttia:

 1. Rantakerttu on niin tuttu paikka! Mieheni lastenlapset ovat iältään - 2v, 3v, 4v ja 6v. Eli kun tuo joukko tulee meille kylään, niin usein ollaan varattu Rantakertusta pöytä ruokailuun. Ravintolan buffet-lounaassa on kivasti huomioitu lapset ja nuo leikkipaikat... Niin sisällä kuin ulkonakin ovat vertaansa vailla.
  Kiva postaus. Tätä paikkaa on syytä suositella lapsiperheille!
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti lapsetkin tykkäävät paikasta ja juuri tuon ikäisille hyvin puuhaa ajankuluksi!

   Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 2. Tämä postaus oli kuin tilauksesta! Olemme ensi viikolla suuntaamassa Turkuun kolmeksi päiväksi ja yritin googlettaa hyviä ravintoloita meidän porukalle jossa on muutama lapsia joukossa. :) tämä täytyy ehdottomasti testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä juttu jos löysit postaukseni avulla sopivan paikan. Koitan täällä aina välillä vinkata paikoista joista itse tykkään. Niin ruokapaikoista kuin vähän kaikenlaisesta muustakin menopaikasta lasten kanssa. Rantakerttu taitaa olla suosituin lapsiperheiden ravintola Turussa. Myös sen "sisar" kortteliravintola Kerttu on ihan kiva paikka.

   Muita paikkoja joita äkkiseltään tulee mieleeni on Pippurimylly ja Koulu, joissa on otettu lapset huomioon. Koulun pihalta löytyy hiekkalaatikko. Myös Aula Cafe (Aboa Vetuksen yhteydessä) on lapsiystävällinen. Siellä on myös pihalla hiekkalaatikko.

   Wiklundin ruokapaikasta löytyy pienehkö pallomeri liukumäellä ja Hansakorttelin FoodCourtista (ruokakerroksesta) kiva Pikkuli Leikkipaikka, josta olen blogissanikin kirjoittanut. Se ei kuitenkaan ehkä mikään idyllisin ruokailupaikka ole, mutta kiva esim. mammatreffeille.

   Kahviloista voisin suositella cafe Harmoniaa (kiva leikkipaikka) ja Pink Vanilla Dessert (aivan ihania herkkuja ja yläkerrassa leikkipaikka). Hieman sivummalla keskustasta on Kuralan Kylämäki eläimineen ja kahviloineen (kannattaa tarkistaa aukioloajat näin syksyllä). Omia eväitä voi keskustassa nauttia Leikkilässä Forumissa ja lapset voivat leikkiä leikkejään.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä, pistänkin heti paikkojen nimet puhelimeen muistiin! :) tuo Kuralan Kylämäki vaikutti nopealla googaamisella hyvikin käymisen arvoiselta paikalta.

   Poista
  3. Ole hyvä vaan! :)

   Juu, me ollaan Kuralasta tykätty, kun on ihan ilmainenkin. Leikkipaikoista Kupittaan puistossa oleva Seikkailupuisto on tosi kiva ja samalla voi käydä Lintulammikolla ihmettelemässä erilaisia lintuja ja löytyy sieltä myös mm. vuohia.

   Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!