keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kierros Aurajoen rannoilla Jokke Jokijunalla lasten kanssa


Pari viikkoa sitten päätettiin ystäväni kanssa lähteä lasten kanssa pienelle ajelulle Turussa. Treffasimme Vähätorilla, jossa nousimme Jokke Jokijunan kyytiin. Parit kärryt mahtuivat mukaan. Pienistä lapsista (alle 3v.) ei mennyt vielä maksua, mutta aikuisten lippu maksoi seitsemän euroa. Perhelippu maksaa 17€ (2+2hlöä).  Lipulla saa matkustaa koko päivän ajan. Jokke Jokijunalla on useampi pysäkki reittinsä varrella ja kyydistä pääsee pois reippaasti kättä nostamalla. Sama lippu olisi käynyt myös Jakke Jokilauttaan, mutta se oli kyseisenä päivänä poissa käytöstä (saimme kyllä sovittua, että pääsemme myöhemmin samalla lipulla).

Me lähdimme muuten vain ajelemaan lasten iloksi. Tosin meidän taapero ei niin maisemista välittänyt vaan halusi lattialla tanssia ja pölötti kovin omiaan. Jokke Jokijuna on oiva tapa nähdä Turkua ja Aurajoen rantoja jos on turistina kaupungissa. Se on myös kätevä tapa kulkea keskustasa vaikka Turun Linnaan, Forum Marinumiin tai mihin tahansa matkan varrella haluaakaan pysähtyä. Ja olihan se kivaa kauniina päivänä katsella kotikaupungin nurkkia vaikka ne monta kertaa onkin nähty.

Tässä kuvia matkan varrelta. Kierroksen jälkeen lähdimme lounaalle Cafe Aulaan, joka sijaitsee tois puol jokkee Aboa Vetuksen yhteydessä. Pihalta löytyy hiekkalaatikko ja juoksutilaa lapsille.


Me teimme lasten kanssa yhden kierroksen, joka kesti n. 50 minuuttia. Pysäkit ja Jokke Jokijunan sijainnin löydät heidän kotisivuiltaan.

Ota huomioon:

-Jokke Jokijuna ei usein aja jos on sateinen ilma
-Varmista, että junassa on tilaa ennen maksamista
-Mukaan ei mahdu monia lastenrattaita/vaunuja
-Varaa käteistä rahaa lippuhin
-Mikäli Aurajoen rannassa on tapahtuma niin junalla voi olla poikkeuksellinen reitti
-Keväällä ja loppu kesästä ajaa pääosin vain viikonloppuisin
-Lippu käy myös Jakke Jokilauttaan samana päivänä klo 18.00. asti

Lisätietoa Jokke Jokijunan aikatauluista ja erikoisreiteistä löydät Jokke Jokijunan facebook -sivuilta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!