torstai 25. elokuuta 2016

Musiikkilelut pannassa?!

Kaverini oli meillä käymässä kylässä. Hänen tyttärensä leikki meidän pojun huoneessa ja tutki leluja.
Hän testasi kaikkia soittimia ja muita leluja. Monista tuli jokin ääni, puhetta tai musiikkia. Kaverini ihmetteli, että miten mä oikein kestän kaikkien niiden ääntäpitävien lelujen kanssa. Ei ne kyllä muo ole mitenkään häirinneet. Mä en ollut aikaisemmin edes tajunnut, että melkein kaikki itse ostamani lelut ovat juuri niitä äänekkäitä -ei suinkaan vain ne lahjaksi saadut. Näitäkin olen ostanut sekä uutena että kirpputoreilta. Olen vain ollut tyytyväinen, kun Staffan on vähän aikaa viihtynyt omissa leikeissään tutkien ääntäpitäviä lelujaan kun hän oli noin vuoden ikäinen. Nuo isoimmat äänilelut hankin tosiaan pojan ollessa vajaan vuoden ikäinen, sillä varsinkin silloin ne kiinnostivat häntä. Tällä hetkellä meillä luetaan kirjoja ja ne äänikirjat ovat parhaita.


Fammo toi viime käynnillään autokirjan, josta tulee ajoneuvojen ääntä. Se oli todella kiva, sillä meillä on keväästä alkaen ollut autot, mopot, junat ja muut kulkuneuvot kova sana. Isovanhemmat ostivat 1v. lahjaksi mm. hauskan palapelin, joka pitää kyseisen ajoneuvon ääntä, kun palan laittaa paikoilleen. Tässä nyt esimerkkinä joitain ääntäpitäviä leluja. Lisäksi löytyy mm. soittimia ja erilaisia Fisher Pricen leluja, joista tulee musiikkia ja puhetta.

Ensimmäisiä hankintojani oli puhuva tuoli. Se on kirpputoriostos kymmenellä eurolla. Kaikki meillä käyvät pienet lapset ovat siitä kovasti tykänneet. Meidän pikkanen jopa nousi ensimmäisen kerran tukea vasten seisomaan juuri tätä puhuvaa tuolia vasten. Mulla sattui kamerakin olemaan juuri hollilla niin sain ikuistettua tuon tapahtuman.


Vielä en ole kyllästynyt ääniä pitäviin leluihin, mutta eiköhän sekin aika vielä koita. Sitä odotellessa, että joku raahaa meille rummut tai muuta vastaavaa. 

Onko teillä paljon leluja joista tulee ääntä? Vai oletteko laittaneet ne jo johonkin piiloon?

2 kommenttia:

  1. On! :D Olen itsekin ostanut lapsille erilaisia soittimia ja muuten vaan ääniä pitäviä vekottimia, lapset tykkää ja tykkään itsekin. Vain pari ärsyttävän äänekästä lelua on sattunut joukkoon, ja nekin molemmat itse ostamiani joten ei voi valittaa ;D

    VastaaPoista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!