keskiviikko 17. elokuuta 2016

Juhannusvieraita Tammisaaressa


Tänään täällä Turussa on ollut kovin vaihteleva sää. Tällä hetkellä sataa kovin ja tuntuu kovin syksyiseltä. Aamupäivä meni MLL-kerhossa taaperon kanssa. Tai oikeastaan suurin osa päivästä, sillä mentiin jo aamusta paikan päälle siivoamaan kesän jäljiltä kuolleet hämähäkit ja pölypallerot pois. Sitten kerhoiltiin ja pojulla olikin ihan kivasti kavereita paikalla. Kesä meni niin nopeasti ja tehtiin kaikkea kivaa paljon. En ehtinyt edes mainitsemaan meidän Juhannusta, joten kirjoitanpa siitä nyt lämmöllä muistellen (vaikka silloinkin hieman vettä ripotteli).

Me oltiin jo etukäteen päätetty, että ei mennä mökille vaan ollaan Tammisaaressa vanhassa kaupungissa mieheni kotona. Helpompaa taaperon kanssa ja mantereella on myös juhannusohjelmaa (kun ei vielä tiedetty mitä jussina tehtäisiin). Myös vieraiden on helppo tulla piipahtamaan, kun taas mökille pitää mennä veneellä. Miehen vanhemmat pääsivät siis ystäviensä kanssa mökille.

Lähdimme torstaina Turusta kohti Tammisaarta. Matkan varrella pysähdyimme Salon Iltatorille ja Mummoa moikkaamaan. Tammisaaressa laitoin illalla vielä paikkoja hieman juhannuskuntoon. Pöydällä odotti Fammon kirjoittama tervetulokirje ja neuvoja mistä löytää hänen tekemäänsä mustikkapiirakkaa ja pullia. Lisäksi hän oli ottanut selvää mitä kaikkea ohjelmaa Tammisaaressa/Raaseporissa on juhannuksena. On kyllä ihana anoppi mulla! <3 

Aamulla piti vielä käydä kaupassa hakemassa kakkutarvikkeita. Olikin yllättävän hankalaa, kun valmispohjia ei tuntunut koko kaupungista löytyvän. Sen siitä saa, kun yrittää helpolla päästä. Lopulta löysin kuitenkin kakkupohjan, joka tosin oli vain yksikerroksinen ja hieman ylihintainen. Äkkiä tarjoiluja laittamaan ja sitten alkoikin jo vieraita tulemaan. Isosiskoni perheineen tuli vierailulle. Olimme kutsuneet myös heidän ystäväpariskunnan, jotka ovat myös siskonpoikani kummeja meidän kanssa. Lisäksi yökylään tuli Mummo (siis äitini) ja pikkusiskoni miehensä kanssa.

Perjantaina, Juhannusaattona, nostimme maljoja kesälle, kahvittelimme vieraiden kanssa ja vaan oleiltiin. Toiset kummit eivät olleet Tammisaaressa pahemmin liikkuneet, joten lähdimme pienelle kävelykierrokselle vanhan kaupungin ympäri. Ilma oli hieman epävakainen ja jossain vaiheessa ripotteli hieman vettä, joten emme mitään kovin pitkää lenkkiä tehneet. Illemmalla grillasimme ruokaa ja käytiin juhannussaunassa vihtomassa.

Miten teidän Juhannus sujui?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!