tiistai 9. elokuuta 2016

Lasten Leijonapuisto TammisaaressaAivan Tammisaaren (Ekenäs) uimarannan ja vierasvenesataman vieressä on todella kiva lastenleikkipaikka Leijonapuisto (Lejonparken/Lions Park). Me käydään siellä melkein joka kerta, kun Tammisaaressa vain oleillaan. Se on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Fammon ja Fafan luota.

Leijonapuisto on tosi suosittu ja siellä käy paljon niin turisteja kuin paikallisiakin. Puistoa uusittiin juuri keväällä ja nyt se on entistä upeampi. Täältä löytyy myös melko kivasti penkkejä joissa lastenvahdit voivat istuskella varjossa. Leijonapuisto soveltuu niiin pienille taaperoille kuin isommillekin lapsille. Siellä on hiekkalaatikko (josta muuten löytyy muutamia hiekkaleluja yhteiskäyttöön), iso ja pari pienempää liukumäkeä niin suorina kuin kierteisinäkin, paljon erilaisia kiipeilypaikkoja, keinuja, pomppupaikkoja jne.


Vierestä löytyy aina välillä kesäaikaan myös pomppulinna (muistaakseni 3,5€/10min.). Lähellä on muutamakin jätskikioski, snäkäri ja ruokapaikkoja ja minigolf. Ruokapaikoista mainitsen Pub Niskan, josta saa hyviä pitsoja ja idyllisen veden päällä sijaitsevan Knipanin. Kesätiistaisin rantapuistossa on iltatori. Myös Tammisaaren tori on kiven heiton päässä. Sen varrella on kivoja kahviloita ja hyvä kiinalainen ravintola. Torilta ylöspäin kulkee kävelykatu, jonka varrella on ihastuttavia pikku putiikkeja. Kannattaa vain huomioida, että ne sulkevat melko aikaisin. Myös Tammisaaren kirkko ja vanha kaupunki ovat melkein vieressä. Niissä kannattaa ehdottomasti käydä kävelyllä, jos vain aikaa riittää. Vanhasta kaupungista löytyy ihastuttava Cafe Gamla Stan. Pienessä kaupungissa kaikki ovat näppärästä lähellä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!